odbojka

Klubovi iz RS-a pitaju se čemu žurba s proglašenjem prvaka

12.04.2020.
u 21:30

Prijedlog predsjednika Odbojkaškoga saveza Bosne i Hercegovine da se završi natjecanje i dodijele naslove Gacku u ženskoj i Kaknju u muškoj konkurenciji razočarao je klubove iz Republike Srpske.

Razočarani klubovi

Posebno su razočarane ekipe Bimal Jedinstvo i Mladost iz Brčkog, koje ističu kako bi kao apsolutnim prvacima u proteklim godinama, prema njihovu mišljenju, trebalo posebno imati obzira jer su svojim rezultatima doprinijeli boljem status bh. odbojke u CEV-u te kako su dominirali svih ranijih sezona.

- Nekorektno je u ovo vrijeme pričati o proglašenju prvaka, a posebno kada za to ne postoje bilo kakvi preduvjeti jer ekipe nemaju ni identičan broj odigranih utakmica - istaknuo je Branko Mišić, trener Mladosti.

Većinski stav klubova je da se pričeka s ovom odlukom jer još ima vremena za nastavak ligaških natjecanja. U Banjaluka Volleyu ističu kako ne znaju kome se i zašto se baš toliko žuri s proglašenjem prvaka.

- Iznenađuje nas ta žurba koja se pojavila da se proglase novi prvaci, u vremenu kad je prvi cilj sačuvati živote, zatim zdravlje, a kada ovo prođe, treba sačuvati i klubove. Odluka se lako može donijeti, samo trenutačno nije vrijeme. Ako okolnosti budu takve da se prvenstvo ne bude moglo nastaviti, onda je stav Banjaluka Volleya da se ne proglase novi prvaci jer ne postoje ni sportski principi, već da se samo odluči o ekipama za europska natjecanja - istaknuo je Duško Ovuka, direktor Banjaluka Volleya.

Rok za izjašnjavanje

Višegradski klub He na Drini odigrao je odlično u dosadašnjem dijelu sezone.

- He na Drini organiziran je klub i za donošenje odluke potreban je sastanak Upravnog odbora. Neozbiljno je od predsjednika Saveza da prvo stav uputi medijima, a da zatim klubovi dobiju rok od 24 sata da se izjasne o prijedlogu. U svom prijedlogu poziva se na prvenstva Slovenije i Hrvatske, a treba napomenuti javnost kako su u tim državama sudionici MEVZA lige paralelno igrali i domaće natjecanje.

U BiH to nije bio slučaj. Ne znam na osnovi čega se žuri s odlukom – istaknuo je, između ostaloga, sportski direktor višegradskoga kluba HE na Drini Rade Baralić.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije