Premijer liga BiH

Kiša ne može pokvariti derbi, Pecara ima dovoljno natkrivenih mjesta

BiH,30.05.2015.Siroki, Stadion Pecara,  Prvetvena nogometna utakmica   Siroki -  Zrinjski  Photo:Stojan Lasic
04.03.2016.
u 07:17

Kiša je i u četvrtak nemilosrdno lijevala, ali to nije omelo planove stručnom stožeru glede priprema. U srijedu su igrači trenirali poslijepodne, u četvrtak izjutra.

- Kiša pada, ali nas to ne brine. Redovito treniramo i spremamo se za novi derbi, nakon onog u Sarajevu, rekao nam je Ajayi Goodness Ohiremen kojega smo zatekli na ručku u klupskom restoranu.

Okreću se novom derbiju

Ajayi je često spominjan nakon poraza protiv Željezničara. I trener Slaven Musa žalio je zbog njegova teško objašnjivog promašaja sredinom drugoga poluvremena kad je rezultat još bio “aktivan” jer je Željezničar vodio 1:0:

- Da je Ajayi tada pogodio prazna vrata, tko zna u kojem bi smjeru utakmica otišla, izjavio je nakon susreta Musa.

Ali, u taboru Širokoga žele zaboraviti poraz na Grbavici i posvetiti se derbiju protiv Zrinjskog u nedjelju u 17 sati na Pecari. Ne bude li kiše, tribine će sigurno biti pune, iako ni kiša nije veliki problem za gledatelje od kada je i sjeverna tribina (nakon ranije južne) natkrivena. Sjećamo se proljetne utakmice istih protivnika na kojoj je bilo otprilike jednako pristaša obje momčadi. Moglo bi tako biti i ovaj put. Najvjerniji, Škripari, bili su glasni i raspjevani na Grbavici.

Pobjeda imperativ

Bit će i ovaj put, već su izvjesili plakate po gradu s pozivom svojim pristašama da u što većem broju napune “kavez” na sjeveru. Širokom je pobjeda imperativ jer bi svaki drugi ishod značio novi zaostatak za konkurentima u borbi za naslov ili Europu. Dva susjeda dobro se poznaju. U oba sastava ima igrača koji su igrali za suprotni tabor: Blaić (neće igrati - kartoni), Laštro, Zakarić i Tomić sada su članovi Zrinjskog. Pandža, Landeka, Kožulj i Crnov nose majicu Širokoga... Trener Slaven Musa nekada je i igrao i trenirao Zrinjski, do detalja zna vrline i mane Mostaraca. No, i ostali članovi Musina stručnog stožera Mario Bazina, Nikola Marić, Damir Crnjac i Dalibor Šilić igrali su za Zrinjski ili tamo obavljali trenerske poslove. Pa je jako neizvjesno tko bi i čime mogao iznenaditi protivnika. Dakle, rezultat derbija ovisit će o znanju, inspiraciji ili sreći.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije