VELIČANSTVENA POBJEDA

Kerber iznenadila Serenu, osvojila Australian Open i briznula u plač!

tenisačica
30.01.2016.
u 13:47

Postala je prva njemačka tenisačica koja je osvojila Grand Slam nakon Steffi Graf 1999. godine. Zbog ovog uspjeha od ponedjeljka će biti druga na WTA listi.

Angelique Kerber napravila je senzaciju i osvojila Australian Open! U svom prvom Grand Slam finalu pobijedila je Serenu Williams sa 6:4, 3:6, 6:4, prenosi Vecernji.hr

Kerber je dobro otvorila susret i brzo napravila break te povela 3:1, ali Amerikanka se vratila u igru i izjednačila. No, Kerber tada radi novi break i set privodi kraju. U drugom se i Williams probudila, a jedno oduzimanje servisa bilo joj je dovoljno da se vrati u igri i izjednači.

U odlučujućem setu gledatelji su mogli uživati u sjajnom tenisu punom dramatike i preokreta. Kerber je uspjela tri puta oduzeti servis favoriziranoj Williams, a dvaput je gubila svoj, ali bilo je to dovoljno za pobjedu. Nakon dva sata i 10 minuta velike borbe njemačka tenisačica pobjednički je podigla ruke u zrak i briznula u plač. Emocije su je preplavile, a suze radosnice pokazale su koliko joj znači ovaj trijumf. Ključ njezine pobjede bila je bolja koncentracija, ona je napravila 13 grešaka, dok je Serena čak 46 puta pogriješila.

Kerber je tako postala prva njemačka tenisačica koja je osvojila Grand Slam nakon Steffi Graf 1999. godine. Zbog ovog uspjeha od ponedjeljka će biti druga na WTA listi.

Serena, pak, nije uspjela doći do svog 22. Grand Slam naslova u karijeri i tako se izjednačiti s već spomenutom Steffi Graf.

Spomenimo da sutra u finalu muškog turnira na Australian Opena igraju prvi i drugi igrač svijeta, Novak Đoković i Andy Murray

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije