ODLUČUJE ZADNJE KOLO

Kalkulacije: Evo što Hrvatska mora napraviti da ostane u elitnoj skupini Lige nacija

14.11.2020.
u 22:56

Hrvatska nogometna reprezentacija izgubila je od Švedske s 2:1 u skupini Lige nacija. Do kraja je ostalo jedno kolo u kojem se sastaju Hrvatska - Portugal i Francuska - Švedska. Poredak skupine je Francuska 13, Portugal 10, Hrvatska i Švedska po tri boda.

U slučaju da momčadi na kraju imaju isti broj bodova, gledat će se međusobni omjer. Na kraju se gol koji su Šveđani večeras sebi zabili pokazao kao iznimno bitan. Prvi susret Hrvatske na Maksimiru završen je pobjedom domaćina, s istim rezultatom kao večeras (2:1). Sa Švedskom je Hrvatska izjednačeni po mnogim kriterijima, no ipak smo u prednosti jer smo zabili više golova (Hrvatska sedam, oni tri).

Stoga, izgubimo li i Hrvatska i Šveđani u zadnjem kolu, Hrvatska će biti u prednosti. Ako Šveđani remiziraju ili pobijede, tada i Hrvatska moramo osvojiti isti broj bodova kao i oni. Dakle, da Hrvatska ostane u elitnoj skupini, ne smije u utorak ostvariti lošiji rezultat od Šveđana.

Ako pak Hrvatska ispadne iz elitne skupine Lige nacija, u idućem ciklusu više neće igrati protiv velikana, već protiv Austrije, Walesa, Češke, Norveške...

Parovi 6. kola

(14. studenoga): Hrvatska – Portugal

(20.45) Francuska – Švedska (20.45)
 

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije