Dvadesetjenogodišnji rukometaš

Jukić: Imao sam dosta ponuda, ali ostajem u Žepču

05.11.2021.
u 16:32

Dvadesetjednogodišnjak iz Žepča, mladi rukometaš Tomislav Jukić, stigao je u središte javnosti bh. sporta nakon što je u jednoj utakmici postigao rekord po broju pogodaka nakon meča 2. kola Prve lige FBiH, grupa Sjever, piše Večernji list BiH. 

Oborio rekord

Ovaj mladi rukometaš u jednoj utakmici postigao je 24 pogotka ekipi RK Sloboda iz Tuzle od ukupno 30, koliko je zabila njegova ekipa. Nakon ove odigrane utakmice mladi rukometaš postao je apsolutni rekorder jer do sada to nikome nije pošlo za rukom. O ovom, ali i drugim uspjesima koje je do 21. godine postigao, te ljubavi prema rukometu, razgovarali smo s ovim mladim rukometašem.

- Ljubav prema rukometu rodila se još 2011. godine kada sam s prijateljima odlazio na treninge, od trenutka kada sam prvi put kročio na teren, ona je svakim danom sve više rasla i traje i danas. Naravno, nikada nije lako uspjeti pa je zato trebalo puno truda i rada kako bih ostvario ovo što zapravo danas i jesam, rekorder u broju zabijenih golova u rukometu, što je za mene najveći uspjeh u dosadašnjoj karijeri, ali nije i jedini, priča nam Jukić, osvrćući se na ranije uspjehe:

- Ima ih mnogo, ali neki meni najvrjedniji odigrali su se 2016. godine kada sam izabran za najboljeg igrača u omladinskom natjecanju te također i najboljeg strijelaca na turniru “Rukomet u srcu”. Godinu dana kasnije sam bio najbolji igrač na turniru “Rukomet u srcu” za svoj uzrast, da bih 2018. dobio nagradu za najboljeg sportaša općine Žepče u seniorskom natjecanju. Ovaj uspjeh bio je slijed svih ranijih događaja, a da ne govorim o njegovoj važnosti jer biti rekorder po pogocima u jednoj utakmici, nije mala stvar, objašnjava Jukić.

Brojne ponude

Pitali smo ga što dalje, ima li ponuda za prelazak u neke druge klubove.

- Što se tiče budućih planova, imao sam dosta ponuda da promijenim boju dresa, ali i državu u kojoj živim, no za sada sam odlučio ostati vjeran svom izvornom klubu, RK Žepče. S druge strane, to ne znači, ako dođe do neke dobre ponude, da neću okušati svoju buduću rukometnu sreću, kaže Jukić navodeći tko je sve odigrao važnu ulogu u njegovoj rukometnoj karijeri.

- Za moj uspjeh nisam zaslužan samo ja nego i moji treneri, prijatelji i obitelj koja je uvijek bila moja potpora i bez njih ovo se ne bi moglo ostvariti, objasnio je, šaljući poruku mladima: “Nikada ne odustajte od onoga što volite.”

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije