FABRIZIO ROMANO

Joško Gvardiol će postati najskuplji stoper u povijesti. Evo koliko Leipzig traži za Hrvata

24.12.2022.
u 19:21

Gvardiol će prema svemu sudeći postati najskuplji branič ikada, bundesligaš ga planira prodati za rekordan iznos

Hrvatski junak s nedavno završenog svjetskog prvenstva u Kataru, Joško Gvardiol, postao je uz Rubena Diasa najskuplji svjetski stoper prema Transfermarktu. Ugledni portal specijaliziran za vrijednosti nogometaša procijenio ga je na 75 milijuna eura, što je veliki skok u odnosu na prijašnjij 60 milijuna eura. Najpoznatiji svjetski sportski novinar Fabrizio Romano smatra da će ga njemački RB Leipzig učiniti najskupljim stoperom u povijesti. 


- Tijekom prošlog prijelaznog roka Chelsea se trudio na sve moguće načine dovesti Gvardiola. Nudili su Leipzigu 80 milijuna eura uz opciju da hrvatski branič ostane do lipnja 2023. u Njemačkoj. Leipzig je tu ponudu glatko odbio. Umjesto toga, Leipzig je produljio ugovor s Gvardiolom znajući dobro kakvog igrača ima. Leipzig očekuje više od 90 milijuna, čak i više, preko 100 milijuna eura, što bi Gvardiola učinilo najskupljim obrambenim igračem svih vremena. No, očekujem da će Chelsea nastaviti napadati i da nije odustao od Hrvata. Gvardiol im je bez sumnje najveća meta i bit će zanimljivo vidjeti rasplet čitave priče  - objavio je Romano na Twitteru. 
Njegova predviđanja su uglavnom točna, a u redu za 20-godišnjeg Hrvata stoje brojni europski giganti poput Chelseaja i madridskog Reala. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije