Stopostotni učinak

Jesen iz snova za košarkaše Gruda

grude jelic
19.12.2015.
u 07:00

Grude su bez poraza završile jesenski dio i uvjerljivo osvojile naslov u polusezoni Lige HB. Cilj je prvo mjesto u kompletnom natjecanju

Pobjeda protiv KK Široki II za kraj uspješne polusezone izmamila je osmijeh na lice treneru HKK Grude Igoru Jeliću, igračima, čitavoj upravi i navijačima kluba. Sjajan košarkaški kolektiv tom je pobjedom završio sezonu s 8 pobjeda u 8 utakmica i rutinski osvojio naslov jesenskog prvaka. Iako se Široki nalazio tik iza Gruda, drugi tim ove perspektivne momčadi nije se uspijevao nositi s mladim i ambicioznim grudskim košarkašima. Gruđani su pogodili 90 koševa, a domaćini 20 manje. Za pobjedu u posljednjoj utakmici pogađali su Antonio Leventić s 19 koševa, zatim Ivan Begić s 18, Nikola Andrijanić 16, Ivan Škrobo i Zlatko Galić s po 8, Zdenko Vrdoljak i Ivan Šušak s po 6 postignutih koševa, Domagoj Mikulić 5 i Željko Leko 4 koša. Trener Igor Jelić najavio je nastavak dominacije i sjajnih igara kluba iz dvorane "Bili brig" i u drugom dijelu sezone, te pohod na konačni naslov Lige Herceg Bosne.

Na tom tragu su i njegovi igrači. Antonio Leventić, koji je bio najbolji pojedinac na utakmici protiv Širokog, kazao je kako momčad nastavlja raditi u cilju ulaska u viši krug.

- Jako sam zadovoljan učinkom u prošloj utakmici protiv Širokog II. Tom pobjedom smo potvrdili jesenski naslov prvaka te je osam pobjeda u osam utakmica uistinu nešto čime se rijetko koja momčad u bilo kojoj ligi može pohvaliti. Mi u istom ritmu nastavljamo posao. Uprava je složila sjajnu momčad, a taktičke zamisli i treninzi koje provode glavni trener Igor Jelić i njegov pomoćnik Zvonimir Ević pun su pogodak. Realizirali smo velike stvari i sada u drugom dijelu sezone idemo po naslov prvaka Herceg Bosne, te, kao što su prije mene izjavili Leko, Andrijanić i trener Igor Jelić, idemo dati sve od sebe da zaigramo u višem rangu, ustvrdio je Leventić.

Sada slijedi zimska stanka u kojoj će se igrači odmoriti, a zatim su pripreme za nove izazove u drugom dijelu košarkaške sezone u Ligi Herceg Bosne.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije