SANDRA PERKOVIĆ

Jedna od najljepših Hrvatica otkrila zašto ovih dana izbjegava trgovine

Foto: Josip Regovic/PIXSELL
28.04.2020.
u 08:06

Naručujem većinom preko interneta jer se nelagodno osjećam u trgovini. Svi su jako nervozni, pa tako odem u dućan jednom u mjesec dana. Većinom sam ovu karantenu provodila u stanu - kaže Sandra

Sandra Perković, najbolja hrvatska atletičarka, dvostruka olimpijska prvakinja u bacanju diska nakon pet tjedana danas može krenuti s treninzima na otvorenome.

– Za vrijeme ove karantene trenirala sam uglavnom na balkonu. Više su to bili kondicijski treninzi, treninzi izdržljivosti. Mogu se pohvaliti da trenutačno nosim naslov prvakinje balkona. Još me nitko nije pobijedio na balkonu. Dizala sam utege, medicinke. Sreća da sam u prizemlju ako slučajno nekih uteg padne. No, ništa nisam bacala, samo sam podizala rekvizite. Zašto balkon? Jako dobro znam kakvi neugodni zvukovi proizvode rekviziti kada ih spustaš na pod, a netko je ispod tebe. Sjećam se priprema na Bjelolasici. Radila sam u teretani, a ispod teretane bila je konferencijska dvorana. Toliko sam bila bučna da su ljudi došli pitati je li sve u redu. Kad su vidjeli da sam u teretani, odahnuli su. U Zagrebu bi možda netko pomislio da je opet potres. Tako da sam se držala balkona.

A baš sam se veselila Parizu

Skoro mjesec i pol bili ste bez socijalnih kontakata, a imate mnogo prijatelja. Kako ste to podnijeli?

– Društvena sam osoba i uvijek sam svoje slobodno vrijeme provodila s prijateljima i obitelji. Na početku smo se svi pripremili, znali samo da će biti ovako i da ćemo samo tako moći suzbiti pandemiju i ne širiti virus dalje. Kako je vrijeme odmicalo, navikneš se, posložiš sve u glavi, ali nedostaju mi prijatelji i društveni život.

Odgođene su OI, ali i EP u Parizu krajem kolovoza?

– Prije dvije godine, kada su odabrali Pariz kao sljedeću destinaciju na kojoj će se održati europsko prvenstvo, bila sam jako sretna, htjela sam bacati disk na novome stadionu, uz odličnu atmosferu. Mislila sam da će to biti europsko prvenstvo za pamćenje, ali ove godine neće ga biti. Nije čak ni odgođeno za sljedeću godinu.

Dopinška kontrola ne provodi se dva mjeseca, a znamo da ima problematičnih država i kada se redovito provode kontrole.

– Zato su i norme prestale važiti. A, iskreno, u vrijeme koronavirusa ne bih ni ja lako pustila osobu za doping jer ne znaš je li zaražena ili nije. Je li vam teško naći motiv za treniranje u ovakvoj situaciji?

– Nakon 12 godina još uvijek mi nije ponestalo motiva pa neće ni sada. Treniraš iz vlastitoga užitka, želiš sam sebi dokazati da si dobar. Vraćam se danas na sportske objekte, dobila sam dopis u kojem detaljno pišu pravila ponašanja. Atletičarima je najbolje jer se nalazimo na otvorenom stadionu. Trenirat ću za prvenstvo Hrvatske, nadam se nekom dobrom mitingu.

Sljedeće godine su Igre, ne smijemo se opuštati, moramo držati formu i ganjati neke svoje ciljeve. Nadam se da sljedeće godine ovakvih problema neće biti, da će pronaći lijek i da ćemo postati još odgovorniji, svjesniji problema.

Eto, nadam se da ćete me gledati na nekom natjecanju, Hanžek još nije otkazan, voljela bih najesen bacati u Zagrebu – istaknula je Sandra koja ima pet uzastopnih zlata u bacanju diska na europskom prvenstvu.

Na društvenim mrežama Sandra je pokazala da je u vrijeme karantene uređivala cvijeće, slagala lego kockice... A kakva joj je frizura?

– Volim frizerske salone, volim se tamo uljepšavati, odlično stojim, nemam sijedih – da kucnem o drvo, nemam pramenove... Baš sam se ošišala pred pandemiju, kao da sam znala da nećemo moći ići frizeru. Veselim se da će mi uskoro netko čačkati po kosi, ali pustit ću da oni kojima je prioritet najprije odu na frizuru, a onda ću ja malo kasnije ići uživati.

Volim domaću hranu

Kako vaš dečko Edis stoji s frizurom?

– Ima ženu koja to zna jako dobro oblikovati, ha-ha. Dobra mu je frizura, malo je zarastao, malo je promijenio imidž, dobro mu stoji.

Jeste li u karanteni dobili koji kilogram?

– Nisam se vagala, mislim da sam O.K. Kad počnem danas s treninzima, mislit ću o tome. Kondicija mi je dobra, ali sam i jako blizu hladnjaku. Ima to prednosti, ali i mane, ha-ha.

Naručujete li hranu ili idete u trgovinu?

– Naručujem većinom preko interneta jer se nelagodno osjećam u trgovini. Svi su jako nervozni, pa tako odem u dućan jednom u mjesec dana. Većinom sam ovu karantenu provodila u stanu. Bila mi je to ujedno i idealna prilika da se prešaltam na novi način narudžbe i konzumiranja. Na kraju krajeva, lijepo je jesti našu, domaću hranu. Hrvatska hrana i kuhinja najbolja je kuhinja. Kupujmo hrvatsko – zaključila je Sandra.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije