Darko Maletić

Jedan od najboljih nogometaša Premijer lige završava karijeru

09.12.2016.
u 09:00

Nakon 19 godina profesionalne karijere nogometaš Borca Darko Maletić odlučio je reći “zbogom” nogometu. Od bavljenja nogometom oprostit će se u dresu matičnog kluba, gdje je i počeo svoju uspješnu karijeru tijekom koje je nosio i dres nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine. Darko Maletić od nogometa službeno će se oprostiti danas na konferenciji za medije u povodu toga, pa nije želio prije davati izjave. Jasno je kako je ozljeda zbog koje je propustio jesenski dio sezone itekako utjecala na kraj.

Počeo u Borcu

Odlični vezni nogometaš karijeru je započeo u Borcu s kojim je doživio svašta - od ispadanja do osvajanja jedinog naslova prvaka Bosne i Hercegovine u 2011. godini. Bio je član zlatne generacije koja je ostvarila najveći uspjeh u povijesti banjolučkog kluba uz osvajanje Kupa maršala Tita 1988. godine. Dres banjolučkog kluba nosio je u čak četiri navrata, a posljednji put u borbi za ostanak u Premijer ligi BiH prošle sezone kad se i ozlijedio u utakmici protiv Viteza.

Osim Borca, u Bosni i Hercegovini nosio je dres mostarskog Veleža, i to u najtežim trenucima za ovaj klub. Također, tri godine je bio član beogradskog Partizana, gdje je osvojio dvostruku krunu i sudjelovao u sjajnoj generaciji crno-bijelih. Maletić je imao i vrlo bogatu međunarodnu karijeru. Nosio je dresove bečkog Rapida, Celja, zatim ga je put odveo u Rusiju, gdje je igrao za Zenit, pa Shinik. Nakon povratka u BiH opet je otišao u Rumunjsku, gdje je bio član Vasiliua, pa je kratko boravio i u Koblenzu. Nakon odlaska iz Borca 2011. godine igrao je u Kazahstanu za Aktobe, a posljednji klub u inozemstvu bio mu je Irtysh.

Karijera u reprezentaciji BiH

Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine debitirao je u utakmici protiv Norveške kada je u igru ušao u 82. minuti susreta. Odigrao je 18 utakmica za nacionalni sastav u kojima se jednom upisao u strijelce, i to u pobjedi 2:0 protiv Albanije u Zenici.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije