Na tri godine

Jamie Vardy potpisao novi ugovor s Leicesterom

Jamie Vardy
07.02.2016.
u 11:35

Sjajni napadač, koji je ove sezone ''eksplodirao'' u dresu "lisica", posljednjih mjeseci nalazio se na meti mnogih velikih klubova

Engleski napadač Jamie Vardy (29) potpisao je novi, trogodišnji ugovor s liderom engleske Premier lige Leicesterom, potvrđeno je iz kluba.

Sjajni napadač, koji je ove sezone ''eksplodirao'' u dresu "lisica", posljednjih mjeseci nalazio se na meti mnogih velikih klubova koji bi ga rado vidjeli u svojim redovima. Međutim, klub, s kojim se bori za titulu engleskog prvaka, ponudio mu je novi ugovor koji će ga na "King Poweru" zadržati do 2019. godine, javlja Anadolija. 

Golgeter premijerligaškog lidera ove je sezone srušio rekord, postigavši 11 golova u nizu, čime je prestigao legendarnog Ruuda van Nisterlooya po broju uzastopnih pogodaka u ovom takmičenju.

"Oduševljen sam što se borim osvojiti nešto posebno s ovim klubom. Nisam nikada vidio ovakav duh - vlasnika, menadžera i njegovog tima, igrača i navijača. Želim još dugo biti dio toga", izjavio je Vardy za službenu stranicu kluba.

Leicester je u velikom derbiju 25. kola engleske Premier lige sa 3:1 svladao Manchester City i time mu pobjegao na šest bodova, a već već u sljedećem kolu čeka ga novi težak ispit - gostovanje kod Arsenala.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije