razgovori ovaj tjedan

Jakirović pregovara s BiH: Bila bi mi čast voditi Džeku i Pjanića

Matija Habljak/PIXSELL
07.12.2020.
u 18:08

- Jedan sam od kandidata, imat ću ovaj tjedan razgovore. Zvao me je Emir Spahić, koji je u stručnoj komisiji za kandidate za novog izbornika. Razgovori će biti ovaj tjedan - rekao je Jakirović

Sergej Jakirović (43) mogao bi zasjesti na klupu reprezentacije Bosne i Hercegovine. Kako rođeni Mostarac sam priznaje, stupio je u pregovore s ljudima iz bosanskohercegovačkog nogometnog saveza.

- Jedan sam od kandidata, imat ću ovaj tjedan razgovore. Zvao me je Emir Spahić, koji je u stručnoj komisiji za kandidate za novog izbornika. Razgovori će biti ovaj tjedan - rekao je Jakirović za 24sata.hr i dodao:

- Naravno da bi mi to bila velika čast voditi velike zvijezde poput Džeke i Pjanića, nema dalje od toga.

Jakirović je u trenerskoj karijeri vodio Sesvete, Goricu i slovenski Maribor.

Nakon solidne sezone na klupi Sesveta priliku je dobio u tada novopečenom prvoligašu Gorici, a momčad je odigrala iznadprosječnu sezonu i Jakirović je zadovoljio struku. Imao je šest uzastopnih gostujućih pobjeda i srušio Hajdukov rekord iz 1992.

No, uoči sljedeće sezoni otišli su glavni igrači - Zwolinski, Atiemwen i Miya, a Jakiroviću je presudio baš Hajduk visokom pobjedom na Poljudu (6-0).

Sljedeća postaja - Maribor. Preuzeo je Slovence na četvrtom mjestu ljestvice i doveo ih na drugo, ali nije uspio osvojiti slovensko prvenstvo. Otkaz je dobio nakon ispadanja u kvalifikacijama za Europsku ligu od sjevernoirskog Colerainea. 

Ako sjedne na klupu 'zmajeva', Jakirovića čeka težak posao u prvom reprezentativnom iskustvu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?