trener Dinama

Jakirović: Nećemo se braniti, to nije u našem DNK

Sergej Jakirović
Luka Stanzl/PIXSELL
13.03.2024.
u 21:07

Nećemo se braniti, to nije u našem DNK, kazao je Dinamov trener Sergej Jakirović uoči uzvratnog ogleda osmine finala Konferencijske lige protiv PAOK-a u Solunu.

"Morat ćemo imati energiju, igrati s više agresivnosti, nećemo se braniti, to nije u našem DNK," kazao je Dinamov trener.

"I mi i PAOK volimo posjed i loptu. PAOK je opasaa kada osvoji loptu, imamo još prostora za naprijed. Morat ćemo biti kompaktni, zgusnuti. PAOK je odigrao slabije, posebno krila, morat ćemo sutra i mi igrati bolje."

Jakirović je otkrio kako nema većih problema s ozljedama.

"Svi smo spremni, Bulat je ostao u Zagrebu, roster je isti kao i za prvu utakmicu. Mi smo standardizirali sastav, imamo još jednu dvojbu koju ćemo razriješiti nakon posljednjeg treninga. Vidjet ćemo hoćemo li krenuti s istim snagama ili ćemo napraviti promjenu."

Osvrnuo se i na atmosferu koja će "Modre" očekivati na stadionu PAOK-a.

"Mentalna priprema je važna, međutim mi imamo iskustvo igranja velikih utakmica. Bez obzira na situaciju na tribinama igramo 11 na 11. Mi se moramo držati svog plana igre," kazao je i dodao: "Očekujem da će PAOK preuzeti veći rizik, mi moramo biti spremni na sve. Moramo biti na istom nivou, očekivano je da s obzirom na zaostatak preuzmu veći rizik."

Dinamo je na startu Jakirovićeva mandata na Dinamovoj klupi ispustio pobjedu od dva razlike od češke Sparte.

"Od tada smo napredovali, svaka utakmica je priča za sebe. To je jedno bilo gorko iskustvo, ali vjerujem da nećemo ponoviti takve greške. Važna je momčadska igra."

Kazao je kako je razgovarao s novim predsjednikom kluba Velimirom Zajecom koji je dio svoje karijere proveo u Grčkoj u dresu Panathinaikosu.

"Naravno da smo razgovarali, to je normalna dnevna komunikacija. Zajec je s nama podijelio svoja iskustva, volim čuti savjete, uvijek je dobro čuti savjete sa strane. Svaka informacija je važna," dodao je na kraju.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije