NK Vitez

Izostala očekivana pobjeda, Mladost je iznenadila taktikom

03.08.2016.
u 11:00

Nakon utakmice s Mladosti (1:1) nogometaši, stručno rukovodstvo, članovi uprave… djelovali su “kao da su im sve lađe potonule”. A za to zaista nema razloga iako se, nakon prespavane noći, čini da je Mladost zamalo bila bliža pobjedi. Vitežani su nes(p)retno primili gol koji na dušu ide lijevom bočnom Sadikoviću i vrataru Tiriću. No, sada ne treba njih dvojicu “razapinjati”, kriviti za neuspjeh. A uz to ne treba ni zaboraviti da je vratar Tirić u tri navrata vrhunskim intervencijama spašavao gol. Od tragičara do junaka, ili obratno, za Tirića bi se moglo reći. Treba također naglasiti da je momčad Viteza, uz maksimalni angažman, na čemu im se ne može ništa zamjeriti, u cjelini igrala ispod svojih stvarnih sposobnosti i mogućnosti. Momčad Mladosti postavom igre iznenadila je domaću momčad kojoj je trebalo skoro pola sata “da dođe sebi”. Očekivala se zatvorenija igra gostiju, što je i inače slučaj kod svih momčadi iz “drugog ešalona” premijerligaške karavane na gostujućim utakmicama.

- Znali smo vrline i nedostatke momčadi Viteza i s tim spoznajama pripremali smo se za ovu utakmicu. Zadovoljan sam kako su naši igrači reagirali, a nema razloga biti nezadovoljan i neodlučnim rezultatom, kazao je trener Mladosti Nermin Šabić.

- Vrlo loše smo ušli u utakmicu pa je Mladost u početku susreta terenski dominirala, bili su brži i odlučniji. Međutim, sredinom poluvremena smo se “sabrali”, korektno, rekao bih, i dobro, odigrali do kraja poluvremena. Bilo je prilika i za nešto više, a 38. minuta ostaje diskutabilna, u pitanju je igranje rukom igrača Mladosti u svom kaznenom prostoru, kazao je trener Viteza Pavić.

Naglasio je kako je u svlačionici na poluvremenu pao dogovor o igri s većim rizikom.

- Bili smo bolji u nastavku susreta, a u jeku te naše inicijative i nadmoći, a kako to u nogometu zna biti, nesretno i nespretno primili smo gol. Izmjenama smo napravili određene pozitivne pomake u našoj igri i petnaestak minuta prije kraja uspjeli smo anulirati vodstvo Mladosti. Gol, svoj prvijenac za Vitez, u svom debitantskom nastupu, postigao je Varupa, pojačanje iz Travnika, i ja mu na tomu čestitam. Utakmica je završena neodlučnim rezultatom i, rekao bih, to je i najrealniji ishod, kazao je Pavić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije