vidno nervozan

Izbornik BiH nakon teškog debakla: Ne mogu Formulu 1 pobijediti sa Spačekom

Faruk Hadžibegić
DADO RUVIC/REUTERS
21.06.2023.
u 09:07

Svu odgovornost preuzimam na sebe. Zabranio sam i igračima da bilo tko o kome kaže bilo što. Ja sam jedini odgovoran”, kazao je Hadžibegić

Izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Faruk Hadžibegić bio je vidno nervozan nakon jedne od najvećih blamaža u povijesti reprezentacije.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine ostala je na samo tri osvojena boda u kvalifikacijskoj grupi J pa je sve izvjesnije da će put do Europskog prvenstva 2024. godine u Njemačkoj morati tražiti kroz dodatne kvalifikacije.

Luksemburg je zasluženo slavio 2:0 u Zenici nakon velikih grešaka obrane domaćih, ali se nisu proslavili ni napadači, koji, prvi put nakon sedam pobjeda u međusobnim omjerima, nisu čak postigli gol ni iz kaznenog udarca.

Pitanje je bilo i hoće li izbornik Faruk Hadžibegić podnijeti ostavku, a što je od njega i predsjednika Nogometnog saveza BiH Vice Zeljkovića tražila publika na zeničkom stadionu. Hadžibegić je kazao da razumije reakciju publike, koja se na taj način oglasila nakon novog poraza.

- To je moja odgovornost, kao i odgovornost svakog trenera kada se nađe u takvoj situaciji. Nisam siguran da je ovo samo reakcija na rezultat ove utakmice… Nije mi drago, ali moram to izdržati. Takav je posao - rekao je Hadžibegić, pa dodaje:

- Ja sam razočaraniji od vas. Scenarij da smo dali gol, da bi sve bilo drugačije, ali ne želim nikoga kritizirati. Svu odgovornost preuzimam na sebe. Zabranio sam i igračima da bilo tko o kome kaže bilo što. Ja sam jedini odgovoran”, kazao je Hadžibegić, koji je naglasio da je problem što igrači ne igraju dovoljno u klubovima te da su u ova dvije utakmice ponovno igrali bez nekoliko važnih igrača.

Opet je istaknuo kako BiH ima perspektivne igrače te da ne smatra kako je rješenje da se promijeni izbornik. Istaknuo je i kako misli da se negativna reakcija publike dogodila zbog ukupnog stanja u reprezentaciji, savezu, ali i društvu.

- Sa mnom neće imati nitko problem. Ni Savez, ni navijači, ni vi…Nadam se da ćemo biti spremni fizički, da nećemo imati ozlijeđenih igrača -  kazao je Hadžibegić, koji je dodao kako nema ništa protiv da bude žrtva za budućnost BiH reprezentacije:

- Sedam bodova kasnimo i jedini sam odgovoran. Niste me nikad čuli da kukam, niti ćete čuti. Ali, nama je danas pet igrača falilo i mi to sebi ne možemo dozvoliti. Imamo perspektivu, ušao sam u borbu iako nema vremena. Ako je rješenje da se izbornik promijeni, to je najmanji problem. Ne mogu Formulu 1 pobijediti sa Spačekom. Što dalje? Nastaviti borbu! Nadam se da ćemo u rujnu biti fizički spremni i da idemo u borbu. Nama slijede Lihtenštajn i Island. Za svaki sam dogovor i suradnju - rekao je Hadžibegić.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?