mininogomet

Izabrana vrsta BiH prvi put nastupila na mininogometnom EP-u

24.09.2015.
u 06:15

Na EP Kupreškić je poveo igrače: Elvin Blažević, Mirza Ramić, Dario Buzić, Andreas Berović, Marko Vujica, Damir Šafradin, Renato Čilić, Sead Kapetanović, Bernard Filipović, Goran Lovrinović, Marin Jukić, Marko Kurevija

S vrlo malo publiciteta reprezentacija BiH u mininogometu u ponedjeljak je iz Viteza otputovala u Vrsar gdje nastupa na 4. Europskom prvenstvu u mininogometu. Na prvenstvu će nastupiti 32 reprezentacije, među njima prvi put BiH. Reprezentacija BiH u ponedjeljak je nazočila svečanom otvaranju prvenstva, slavila je protiv Kazahstana (4:1), jučer je remizirala s Njemačkom (0:0), a danas igra utakmicu s Walesom. Dvije prvoplasirane reprezentacije iz svake skupine ulaze u osminu finala pa je BiH već osigurala plasman u iduću fazu, bez obzira na ishod zadnjeg susreta. Inače, naslov prvaka brani reprezentacija Rumunjske koja je osvojila sve dosadašnje titule: u Moldaviji 2012., u Grčkoj 2013., te u Crnoj Gori 2014. godine. U pripremama za EP, uz pripreme održane u Vitezu, reprezentacija BiH je odigrala i dvije trening-utakmice, obje u Ivanić Gradu u Hrvatskoj, s domaćinom (1:0) i Srbijom (2:1). Unatoč porazima, izbornik Josip Kupreškić je bio zadovoljan kako su njegovi izabranici igrali. U reprezentativnim vrstama pravo nastupa imaju samo nogometaši - amateri i bivši profesionalni nogometaši, a reprezentacija BiH ispunjava te kriterije amaterizma. U BiH još uvijek nije u potpunosti ustrojena ni krovna organizacija ni ligaško natjecanje, a treba naglasiti da je BiH poziv za nastup na EP-u dobila od Europske mininogometne federacije (EMF) zahvaljujući velikoj podršci i predsjednika Hrvatskog mininogometnog saveza koji vodi Bruno Alpeza. Vršitelj dužnosti predsjednika, za sada Udruge mininogometa u BiH, budućeg saveza, je Vitežanin Bojan Rajković, bivši kadetski reprezentativac BiH i igrač NK Vitez, a izbornik reprezentacije, ujedno i igrač, također je Vitežanin, bivši golgeter Viteza, Slobode iz Tuzle, Posušja… Josip Kupreškić. Na EP Kupreškić je poveo igrače: Elvin Blažević, Mirza Ramić, Dario Buzić, Andreas Berović, Marko Vujica, Damir Šafradin, Renato Čilić, Sead Kapetanović, Bernard Filipović, Goran Lovrinović, Marin Jukić, Marko Kurevija.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije