Svojevrsni uspjeh

Iza Marinovića godina dana na klupi plemića

Trener Zrinjskog Vinko Marinović je zadovoljan . u Medjugorju ga dočekalo sunce. Medjugorje, 20.01.2015.Snimio:marijan Sivrić
02.04.2016.
u 07:00

Zrinjski u nedjelju (15 sati) igra novu prvenstvenu utakmicu. Mostarci, kao trenutačni lederi prvenstva, žele zadržati stečenu poziciju. Samim tim, protiv Slavije samo pobjeda donosi sigurni ostanak na vrhu. Jučer je održana konferencija za medije na kojoj su sudjelovali trener prve momčadi plemića Vinko Marinović i napadač Jasmin Mešanović.

Trenerski uspjeh

Inače, Marinović je prije nekoliko dana proslavio i godinu dana na klupi Zrinjskog. Tako dug trenerski staž na klupi nekog od bh. premijerligaša jednostavno je teško ostvariv, pa je samim time i svojevrsni uspjeh. Kao i obično, novom je protivniku šef struke plemića pristupio oprezno.

- Protiv Slavije nas očekuje jako teška utakmica. Slavija u svojim redovima ima dobre i iskusne igrače, a problem bi nam trebao predstavljati teren koji nije u idealnom stanju. Međutim, morat ćemo se prilagoditi tim uvjetima i doći do igre te povoljnog rezultata. U Istočno Sarajevo idemo na pobjedu, iako će do nje biti teško doći - kazao je trener Zrinjskog Vinko Marinović.

Ozračje iz svlačionice prenio je napadač Jasmin Mešanović. Od njega se na ovoj utakmici očekuje dobra igra. Upitan očekuje li svoj novi pogodak, skromno je izjavio:

- Najsretniji bih bio kada bismo pobijedili, a pogodak neka postigne bilo tko. Protiv Slavije su nam najvažnija tri boda. Mi smo momčad koja u svakoj utakmici ide na pobjedu, pa će tako biti i ovoga puta. Prvenstvenu stanku dobro smo iskoristili kako bismo se maksimalno spremili za utakmicu i svi smo svjesni što nas očekuje u Istočnom Sarajevu - tvrdi napadač plemića.

Slavija je u prvenstvenoj stanci ostala bez trenera. Na mjesto Veljka Dovedena došao je Milko Đurovski, nekadašnji golgeter Crvene zvezde i Partizana.

- Promjena trenera obično donosi pozitivnu energiju u momčad i Slavija će sigurno biti maksimalno motivirana za utakmicu protiv nas. Znali smo kako je Slavija igrala do sada, hoće li sad doći do nekih promjena, vidjet ćemo na samoj utakmici - tvrdi trener Marinović. Trener plemića se još nadovezao na podatak da je sedam nogometaša Zrinjskog pozvano na kontrolno okupljanje za nogometnu reprezentaciju BiH. Na spomenutom popisu našlo se sedam nogometaša, a to su Jasmin Mešanović, Filip Arežina, Benjamin Čolić, Daniel Graovac, Tomislav Tomić, Ognjen Todorović i vratar Goran Karačić.

Velika stvar

- Iznimno mi je drago zbog poziva sedam igrača iz Zrinjskog u reprezentaciju BiH. To je pokazatelj da su potvrdili kvalitetu. Ovo je i veliko priznanje Zrinjskom te se nadam kako će se u tom susretu nametnuti izborniku.

Mešanović, koji se i sam našao na popisu, tvrdi kako je takvo okupljanje poticajno za bosanskohercegovačke igrače.

- Sigurno da je to jedna velika stvar za nas igrače i dodatni motiv jer smo pod “povećalom” izbornika. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije