loši domaćini

Iza blještavila i sjaja krije se užas, SP nije ni počelo, a Katar se već pobrinuo za skandale

19.11.2022.
u 08:47

Svakakve su sumnje postojale uoči Svjetskog prvenstva u Kataru, prije svega u organizaciju, prihvaćanje kulturoloških razlika navijača svih zemalja koji stižu u tu zemlju i ponašanje prema njima, pa čak i sumnje vezane za to je li sve uopće dovršeno. Reprezentacije i navijači tek su počeli stizati u Katar uoči natjecanja, a prvi dojmovi u potpunosti su potvrdili sve te sumnje.

Za sam početak, smještaj koji je mnogim navijačima bio obećan kao apartman nalikuje šatorčićima za masaže koje možete vidjeti na našim plažama, i to vas već košta gotovo 300 eura za noć; bez sanitarnog čvora, bez struje, bez ičega, praktički bez smještaja. Nadalje, gosti su već pokazali svoje razočaranje hranom, a posebnu pažnju plijeni cijena grčke salate u fan zoni, koja košta 80 kuna, a izgleda kao da je netko pokupio ostatke s poda na tržnici. O tome da će vas dvije kave i dvije čaše vode u nekom finijem kafiću stajati između 250 i 300 kuna, možda je bolje i ne pisati.

Pogled na West Bay iz Mia Parka | Autor : Igor Kralj/PIXSELL Foto: Igor Kralj/PIXSELL 18.11.2022., Doha, Katar - FIFA Svjetsko prvenstvo u Kataru pocinje 20. studenoga 2022. U Mia Parku sve je u znaku Svjetskog prvenstva. Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Navijači će, ako se prethodno ne budu pripremili, imati probleme i sa svojim pametnim telefonima. Osim što obvezno moraju instalirati dvije aplikacije (aplikaciju​ Hayya za Svjetsko prvenstvo i aplikaciju​ Etheraz za COVID potvrde), navijačima se preporučuje da u Katar ponesu i koriste rezervni ili stari mobitel, po mogućnosti prazan, zbog velikog rizika od krađe i zloupotrebe podataka.

Logistički problemi ne staju samo s navijačima jer i TV kuće su već naišle na mnoge poteškoće. Nakon što su početkom tjedna katarski zaštitari prijetili danskom reporteru da će mu razbiti kameru zato što je izvještavao s ulice (podsjetimo, javne površine), problem se dogodio i ekipi Nove TV. Naime, odmah pri izlasku iz aviona oduzeta im je kamera i ostala oprema, katarski službenici rekli su im da im je nedostajao jedan dokument iako su sve stotine puta provjerili, ali isto im je tako rečeno da ne znaju o kojem je dokumentu riječ. Sa snimanjem problem imaju i navijači, jer se snimanje mobitelom bilo čega na ulici, iz nekog razloga, strogo zabranjuje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije