Derbi kola

Iz Radnika za Zrinjski imaju riječi hvale, ali...

11.10.2016.
u 10:00

Željezničar je prekinuo uspješni niz Radnika od osam prvenstvenih susreta bez poraza, a već u idućem kolu bijeljinski klub će imati još teži zadatak. U goste im dolazi aktualni prvak i trenutačno najbolja momčad u ligi - Zrinjski, koji je još, uzgred rečeno, u odličnoj formi. Mostarski klub je više bodova osvojio na gostovanjima (osam) nego Radnik na domaćem terenu (samo pet), piše Večernji list BiH.

Ozljeda Kojića

Problem će domaći klub imati u zadnjoj liniji, gdje ozljeda muči Jovu Kojića, dok se u momčad nakon stanke vraća Nenad Srećković. Najbolji strijelac Radnika u sezoni Marko Obradović iznio je brojne pohvale na račun Zrinjskog.

- U goste nam dolazi najteži mogući protivnik. Zrinjski je odlično krenuo u novu sezonu, imaju kvalitetan sastav i odličnu struku, tako da je pred nama jedna uistinu teška utakmica. Zrinjski ima dobre pojedince, zaista ne želim bilo koga izdvajati, jer na svakoj poziciji im konkuriraju po dva nogometaša. Imaju osam bodova više u odnosu na pratitelje, tako da je jasno koliko odskaču kvalitetom u ovoj ligi – pohvalio je protivnika Obradović.

Ipak, napadač Radnika ističe kako i njegov klub ima svoje prilike i kako se neće predati u derbiju kola.

- Nakon poraza od Željezničara uslijedila je ova prvenstvena stanka, koja nam je dobrodošla da se vratimo u normalu. Istina, odigrali smo Kup Republike Srpske, gdje smo uspješno prošli Kozaru te tako zadržali ritam odigravanja natjecateljskih utakmica. Ne predajemo se unatoč kvaliteti Zrinjskog. Bit će ovo pravi test za nas i pokušat ćemo svojom borbenošću parirati prvaku i doći do pobjede. Sigurno kako ćemo morati biti maksimalno oprezni, jer su Mostarci pokazali kakvu kontru imaju, i tu im pogotovo ne smijemo ostaviti puno prostora - dodao je Obradović.

Inače, za Radnik nastupaju i dva bivša nogometaša Zrinjskog. Dres mostarskog tima u ranijem su razdoblju nosili Velibor Đurić i Deni Simeunović koji će imati poseban motiv da se dokažu protiv bivšeg kluba.

Blizanci u dva kluba

U Zrinjskom igra Slobodan Jakovljević, nekadašnji nogometaš Radnika. Ova utakmica je posebna i po tomu što će on imati priliku zaigrati protiv svog brata Ivana. Njih dvojica su inače blizanci i obojica igraju na mjestu stopera. Pitanje je hoće li Slobodan dobiti priliku za igranje, s obzirom na lošu izvedbu na prijateljskoj utakmici protiv Hajduka, ali on je nekako još uvijek uz neupitnog Kataneca bliže početnoj postavi od Bogdanovića ili pak od Radeljića koji je sasvim u drugom planu. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije