reprezentacija hrvatske

Ivan Rakitić utakmicu protiv Turske kreće s klupe?!

Ivan Rakitić
Foto: ap
01.09.2016.
u 10:05

Ivan Rakitić kasni na okupljanje reprezentacije zbog bolesti četveromjesečne kćeri Adare. Zakasni li još koji dan, susret protiv Turske mogao bi početi s klupe za pričuvne igrače

Zadnji dan prijelaznog roka, a Ivana Rakitića nema na okupljanju hrvatske reprezentacije. Naravno, odmah su svi pomislili jedno - sigurno odlazi iz Barcelone!

No takav scenarij je nemoguć. Zapravo, upravo suprotno, Luis Enrique i Barcelona Ivanu Rakitiću spremaju novi, još bogatiji trogodišnji ugovor. No gdje je onda zapelo u priči o Rakitićevu nedolasku na okupljanje reprezentacije i utakmice 1. kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. u Rusiji protiv Turske?

- Rakitić još nije došao jer ima opravdanih privatnih problema, o kojima će govoriti kad stigne u Zagreb. Očekujem da će se problemi riješiti i da će doći - rekao je izbornik Ante Čačić, piše 24sata.hr.

Kako neslužbeno saznaju, razlog Rakitićeva kašnjenja je bolest četveromjesečne kćeri Adare. Ivan je produljio ostanak u Španjolskoj, no njegov nastup u ponedjeljak protiv Turske neće biti upitan. Da Ivan neće igrati u Sisku protiv Segeste, čelnici Barcelone znali su i prije nego što je ta vijest došla do Hrvatske.

Naime, u službenom odgovoru iz Barcelone kažu da su znali da je hrvatski izbornik Ante Čačić dopustio Rakitiću produljeni boravak kao i da su znali da Ivan neće igrati prijateljski susret u Sisku, kojim se obilježava 110 godina Segeste.

No problem bi mogao biti ako se dolazak Rakitića odulji na još nekoliko dana. U tom slučaju susret protiv Turske ponajbolji hrvatski nogometaš počeo bi s klupe za pričuve.

Ne zbog nekakve kazne nego bi to, budući da je Ivan imao osobnih problema, bila dobra i mudra odluka. Uostalom, Marcelo Brozović i Marko Pjaca mogu ga na toj poziciji dobro zamijeniti, a Ivan, ako zagusti, uvijek može ući i pomoći.

No nitko ne vjeruje da bi Turci, koji su potpuno pomladili momčad, mogli stvoriti ozbiljnije probleme Hrvatskoj ni s Ivanom Rakitićem niti bez njega. Inače, Raketa je uvijek bio izuzetno pošten prema hrvatskom nacionalnom dresu, na terenu i izvan njega primjer kako se treba ponašati reprezentativac Hrvatske.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?