BIVŠI SPORTSKI KOMENTATOR

Istaknuti djelatnik FIFA iznenadio sve: Usred pressice u Kataru priznao da je gej

Matthew Childs/REUTERS
20.11.2022.
u 10:57

- Dobili smo uvjeravanja da su svi dobrodošli i vjerujem da će svi biti dobrodošli na ovo Svjetsko prvenstvo. Samo zato što Gianni Infantino nije homoseksualac ne znači da mu nije stalo. Brine ga - rekao je bivši novinar Sky Sportsa koji danas radi za FIFA-u.

Bivši sportski komentator i voditelj na Sky Sportu, a danas jedan od čelnih ljudi krovne nogometne organizacije iznenadio je sve okupljene na press konferenciji FIFA-e.

Bryan Swanson, direktor za odnose s medijima, obratio se na konferenciji za novinare nakon što je predsjednik FIFA-e Gianni Infantino krenuo u oštru obranu katarskih zakona, uključujući i one homofobne. Swanson ustao u sobi prepunoj novinara i inzistirao da će Svjetsko prvenstvo u Kataru biti sigurno za gay osobe. 

Foto: Matthew Childs/REUTERS

- Vidio sam puno kritika na račun Giannija Infantina otkako sam se pridružio FIFA-i, posebno od LGBTQ+ zajednice. Sjedim ovdje u privilegiranom položaju, na globalnoj sceni, kao homoseksualac, ovdje u Katru' - rekao je Swanson. - Dobili smo uvjeravanja da su svi dobrodošli i vjerujem da će svi biti dobrodošli na ovo Svjetsko prvenstvo. Samo zato što Gianni Infantino nije homoseksualac ne znači da mu nije stalo. Brine ga -  rekao je bivši novinar Sky Sportsa koji danas radi za FIFA-u.

Foto: Matthew Childs/REUTERS

Podsjetimo, Infantino je jučer na pressici izgubio živce. Talijan je u svom jednosatnom monologu izjavio sve i svašta poput toga 'da se osjeća kao gej, Kataranin, musliman, Arapin, invalid...' Priznao je da su ga tijekom djetinjstva maltretirali, a poručio je svima onima koji navijače nazivaju lažnima - 'vi ste obični rasisti'. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije