U nedjelju s početkom u 15 sati

Irfan Peljto sudi 109. prvenstveni derbi Sarajeva i Željezničara

14.10.2016.
u 10:00

Sarajevo i Željezničar odigrat će u nedjelju 109. veliki derbi, a Nogometni savez Bosne i Hercegovine dodijelilo ga je sarajevskom sucu Irfanu Peljti za kojeg se i pretpostavljalo da je među glavnim kandidatima za glavnog suca ove utakmice. Njemu će asistirati Davor Beljo i Amer Macić iz Mostara.

Izjednačeni u prvenstvu

Derbi 12. kola Premijer lige BiH igra se na stadionu “Asim Ferhatović Hase” u nedjelju od 15 sati. U dosadašnjih 11 odigranih utakmica aktualnog prvenstva bordo i plavi tim prikupili su po 18 bodova. Do kraja se ima još dosta igrati i eventualni trijumf u vječitom derbiju dao bi poleta ekipi koja slavi uključiti se u borbu za sami vrh ljestvice. U prošlosezonskim okršajima tim s Grbavice je u oba derbija slavio po 1:0, dok je na otvaranju ove sezone dvoboj na Grbavici okončan rezultatom 1:1. Prema podacima relevantnog njemačkog portala Transfermarkt.de, Sarajevo ima najskuplju ekipu u Premijer ligi BiH. Vrijednost bordo tima procjenjuje se na 11,05 milijuna eura. Na drugom mjestu upravo je Željezničar, njegova vrijednost je 8,18 milijuna eura.

Upitan Radinović

Što se tiče igračkog kadra, veznjak Željezničara Uglješa Radinović mogao bi propustiti derbi protiv Sarajeva. Radinović ima problema s ozljedom zadnje lože i njegov nastup u derbiju došao je u pitanje. Posljednje informacije ipak govore da nije riječ o ozbiljnijoj ozljedi. Liječnički tim plavih s Grbavice čini sve što je u njihovoj moći kako bi ovaj važan igrač u ekipi Slavka Petrovića bio spreman za susret.

Šef stručnog stožera FK Sarajevo Mehmed Janjoš u nedjeljnom susretu neće moći računati na Sašu Balića i Nemanju Anđušića.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije