nogomet

Inter otkrio: Ovako smo zadržali Perišića

Getty Images
28.10.2017.
u 08:49

Ivan Perišić je proteklog ljeta bio na korak do transfera u Manchester United. Jose Mourinho ga je silno želio kupiti, Interu je trebao novac, ali se nisu uspjeli dogovoriti na vrijeme oko cijene i sve je propalo.

Nerazzurri s morali zaraditi 35 milijuna eura do kolovoza kako bi ispunili uvjete Financijskog fair-playa ili bi zaradili Uefinu kaznu. Upravo je zbog toga United i ponudio 35 milijuna eura, iako je Inter za svoju zvijezdu tražio 55 milijuna eura.

Ni jedni, ni drugi nisu popuštali, a onda je Inter shvatio da problem može riješiti i na drugi način - prodajom drugih igrača. A u petak je klub otkrio da je tako zaradio potrebni novac i tako zadržao Hrvata, prenosi Goal.

Gianluca Carpari je otišao u Sampdoriju za 15 milijuna eura, na njegovom je transferu Inter zaradio 9.3 milijuna, a od Rome su za transfer Juana Jesusa dobili 6.8 milijuna eura.

Od transfera Fabia Guelfija vrijednog 6 milijuna eura u Atalant u su dobili 4.8 milijuna, a klub je na plaćama Cristiana Biraghija i Diega Laxalta zaradio dodatnih devet milijuna. 

Ako na to dodamo plaće Evera Banege, Andrewa Gravillona, Federica Dimarca, Senne Mianguea i Daniela Bessa dobit ćemo 35 milijuna koliko je Interu bilo potrebno.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije