Ivica Barbarić

“Imamo prostora za napredak”

BiH,04.03.17. Mostar,Stadion Bjeli brijeg,  Prvenstvena utakmica HŠK ZRINJSKI-FK KRUPA Photo:Stojan Lasic
18.03.2017.
u 09:00

Zrinjski će danas (15 sati) na domaćem terenu odigrati posljednju utakmicu prvog dijela prvenstva protiv Metalleghea. Protivnik iz Jajca i nije neki mamac za publiku, ali lijepo vrijeme, dobar teren, kao i sve bolja forma plemića, mogli bi biti razlozi za popunjenije tribine.

Nije olakotna okolnost

Zrinjski je nakon uzvrata na Pecari u četvrtfinalu Kupa BiH poražen od Širokog Brijega (1:0) te je nakon dva poraza od rivala završio put u najmasovnijem bh. nogometnom natjecanju. Kako je rekao trener plemića Ivica Barbarić, taj poraz njegovoj momčadi nije bio olakotna okolnost. Ipak...

- Nije olakšanje ispadanje iz Kupa, to je za nas frustracija, izgubili smo dvije utakmice. Ipak, nema vremena žaliti, nogomet to ne trpi, dolaze nove utakmice. Igrali smo četiri utakmice u vrlo kratkom vremenu i to se osjetilo na igračima, i ako na to gledamo s te strane, onda bi nam trebalo biti lakše, ali nismo sretni s tim porazima - kazao je Barbarić, čiju momčad danas očekuje novo iskušenje.

- Utakmica s Metallegheom je izuzetno značajna za nas. Metalleghe je disciplinirana momčad, što su i pokazali u trima utakmicama nastavka sezone. Tijesno su poraženi od Slobode i Željezničara, a pobijedili su Široki Brijeg. Ti rezultati nam govore kako nas teška utakmica očekuje - dodao je Barbarić.

Nedostaju Tomić i Kukoč

U Zrinjskom ne mogu računati na Kukoča zbog ozljede. Hendikep u veznom bit će izostanak Tomića zbog tri žuta kartona. Nije poznato u kakvoj će formaciji susret početi plemići.

- Sigurno je da ima prostora kako bismo podigli razinu naše igre. O tomu svakodnevno razgovaramo s igračima. Istina je kako ne izgledamo onako kako želimo. Nakon ove utakmice slijedi nam stanka u prvenstvu i prilika za još neke korekcije - kazao je Barbarić.

Na naš upit kada mu je Zrinjski u ovom dijelu prvenstva najbolje izgledao, Barbarić nije dao izravan odgovor:

- Ne mogu to odgovoriti na taj način. Bilo je razdoblja u nekim utakmicama kada je to bilo dobro, ali i loše. Ne mogu izdvojiti jednu utakmicu i reći da je to. To bi značilo da se zadovoljavamo razinom igre. Čim si zadovoljan nečim, teško ćeš napredovati - iskren je bio Barbarić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije