Humana gesta

Igrači se odrekli dijela primanja kako bi osoblje imalo plaće

28.03.2020.
u 15:26

Svijet sporta pronalazi načine da iz kompletne situacije oko koronavirusa izađe na što bezbolniji način. Jasno, problema će biti mnogo i kada zdravstvena kriza prođe, posebno ekonomskih. Trenutačno su, s ekonomskog stanovišta, najugroženiji oni koji rade u klubovima, dok profesionalni nogometaši imaju velike ugovore pa ne žive od plaće koju trebaju dobiti svakog mjeseca.

Problem su svakako i znatno smanjeni prihodi klubova pa uprave traže rješenja s igračima kako bi pronašle koliko-toliko dobre modalitete kako bi mogli opstati u trenutcima kad je nogomet u drugom planu. Klubovi, naročito oni najveći, trpe ogromne gubitke zbog činjenice da se nogomet ne igra. Prihodi od TV prava i ulaznica ne pune klupske blagajne, a šteta se mjeri u milijardama. 

Italijanski "Tuttosport" danas piše da su igrači Juventusa bez problema pristali na rezanje svojih prihoda, a tu odluku saopćili su upravi kluba nakon što su zeleno svjetlo dali kapetan Juvenstusa Giorgio Chiellini i prva zvijezda "Stare dame" Cristiano Ronaldo.

Ronaldo, koji godišnje zarađuje čak 31 milijun eura, odlučio se odreći 3,8 milijuna eura kako bi klub mogao isplaćivati plaće klupskom osoblju i ne posezati za otkazima.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije