DALIĆEV RECEPT

Igrači Hrvatsku moraju staviti ispred sebe, tada ćemo uspjeti

12.06.2018.
u 12:18

Ništa me neće pokolebati, nikakvi loši komentari stručnjaka. Znam što mi je posao i radim ga najbolje što mogu, poručio je Dalić

Skockani od glave do pete, u lijepim odijelima, hrvatski nogometaši i stručni stožer otputovali su jučer iz Zagreba u Sankt Peterburg, a nakon toga autobusom do 70-ak kilometara udaljenog kampa u Iličevu, gdje će biti baza kockastih za vrijeme Svjetskog prvenstva. 

– Svjesni smo kolika su očekivanja. Znamo s koliko nade hrvatski narod čeka početak Svjetskog prvenstva. Odigrali smo četiri prijateljske utakmice, igrajući s Brazilom pokazali smo da možemo biti ravnopravni najboljim reprezentacijama svijeta. Pobijedili smo jaki Senegal iako nismo igrali najbolje, imamo velike nade i očekivanja i spremni smo – kazao je hrvatski izbornik Zlatko Dalić uoči puta. 

Naglasio je da je miran, staložen i samouvjeren.

– Dobro smo radili na pripremama, puno je razloga za optimizam i imamo pravo nadati se dobrom rezultatu u Rusiji. Imamo jako kvalitetnu reprezentaciju i pun sam vjere u naše dečke. Trebat će nam i sreće, no trebamo je i zaslužiti, moramo biti hrabri – rekao je Dalić te naglasio:

– Svi, počevši od mene, moramo zaboraviti svoj ego, Hrvatska svima nama mora biti iznad svega i to je recept za dobar rezultat.

Bez povlastica

Na pitanje tko će igrati protiv Nigerije, Dalić je istaknuo:

– Protiv Nigerije neće igrati mladi ili stari, nego će igrati najbolji.

Dalić je time potvrdio da je spreman učiniti i hrabar potez poput izbacivanja Ćorluke iz prvih 11. A onda je još dodao:

– Ništa me neće pokolebati, znam što mi je posao i radim ga najbolje što mogu. Neće me izbaciti nikakvi komentari, nikakvi stručnjaci. Molim vas sve samo za pozitivu, a ako izgubimo, onda napadajte.

Priznao je da nekim stvarima u pripremnom razdoblju nije bio zadovoljan.

– Neke stvari moramo poboljšati. Senegal nam je sve pokazao, na primjer da moramo biti oprezniji na suparnikovu kontru i polukontru. Sve smo probali, vidjeli smo sve, i sada sam veliki optimist. Mogli smo igrati s Andorom i zabiti 10 golova pa biti najefikasniji, no igrali smo s onima s kojima smo trebali igrati da shvatimo što možemo ispraviti i poboljšati.

Dalić je svjestan velike podrške, ali i očekivanja navijača.

– Znam da su očekivanja velika, što je i logično. I ja mislim da imamo velike šanse da prođemo skupinu. Naša kvaliteta mora doći do izražaja.

Izbornik se prisjetio kako je prije pola godine upravo na zagrebačkom aerodromu predstavljen kao novi izbornik, uoči utakmice s Ukrajinom u Kijevu.

– Kada smo danas dolazili na aerodrom, toga sam se prisjetio. I vas novinara i mojeg prvog intervjua. Tada sam vjerovao u reprezentaciju, a nisam znao ništa. A sada kada sam upoznao sve igrače, vjerujem u nju još više. 

Imamo šanse i za naslov

Na kraju je hrvatski izbornik otkrio što bi sve dao da Hrvatska postigne dobar rezultat...

– Kao prvo, hvala Osijeku i Slavoniji koji su pokazali što im znači reprezentacija, to je sjajno. Dao bih sve što imam da postanemo svjetski prvaci, ali sada bih prvo dao sve samo da prođemo grupu! Znam da su očekivanja velika, imamo šanse i za naslov, ali neće biti lako, trebalo bi se puno toga poklopiti – zaključio je Dalić.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije