Košarka

Igokea sve bliža odustajanju od nastupa u Ligi prvaka

13.06.2017.
u 08:00

Regionalna ABA liga je službeno zatražila od Igokee da se izjasni u kojim natjecanjima će igrati u sezoni 2017./18. kako bi usvojila kalendar.      

Prvak BiH ima ponudu da igra FIBA ligu prvaka koja prošle godine nije postigla očekivane rezultate i nije ispunila očekivanja, a male su šanse da će se situacija popraviti i ove sezone tako da je Igokea blizu odluke da ne igra ovo natjecanje.

Novčani gubitak

Igokea je prošle sezone igrala u kvalifikacijama gdje je poražena od Mornara, a financijski učinak donio je samo gubitak. Zbog toga su u prvaku BiH itekako oprezni, a također je problem činjenica da su prošle godine timovi iz nekih zemalja dobili prigodu prije Igokee. Tako je Mega Leks iz Srbije, iako trećeplasirani tim, igrao skupnu fazu natjecanja dok je prvak BiH morao u kvalifikacije.

- Sigurno ćemo dobro razmisliti oko nastupa u inozemnim natjecanjima. Bilo je puno nelogičnosti prošle sezone i želimo da se sve te dileme otklone. Mi smo izborili nastup u FIBA ligi prvaka, ali još nismo definitivno odlučili hoćemo li igrati bilo kakvo natjecanje. Prvi je financijski moment jer bi nam za to natjecanje trebala dva tima što osjetno povećava budžet, a drugi je činjenica da mi još ne znamo nudi li nam se grupna faza ili kvalifikacije. Znamo kakva je situacija s novcem i nastojimo uvijek poslovati u okviru svojih mogućnosti - istakao je direktor kluba Pavle Ćorović koji nije želio da prejudicira konačno rješenje.

Minimalne izmjene

Igokea je nakon osvajanja titule prvaka uspjela sačuvati veći dio igračkog kadra. Tako su ugovore produžili Robert Rikić, Darko Talić, Vuk Radivojević , Miroslav Pašajlić. Još traju pregovori s tri igrača da ostanu, a to su Danilo Šibalić, Đorđe Milošević i Strahinja Mićović. Iako u klubu žele Jamesa Robinsona, male su šanse da će u tome uspjeti. Trener Dragan Bajić također ostaje tako da je jasno da će momčad pretrpjeti minimalne izmjene.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije