Liga 6

Igokea, Mladost, Kakanj i Leotar izborili doigravanje za prvaka

košarka
15.04.2016.
u 07:00

Završena su ligaška košarkaška natjecanja prvenstva BiH u Ligi za prvaka i Ligi za ostanak.

Širokom 5. mjesto

Četiri najbolje plasirane momčadi iz Lige za prvaka Igokea, Mladost, Kakanj i Leotar doigravat će se za prvaka BiH. Široki je osvojio peto mjesto i prvi put od kada traju natjecanja za prvenstvo Bosne i Hercegovine neće se boriti za prvaka. Širokobriježani su ovogodišnju Ligu za prvaka igrali s mladim košarkašima čija je prosječna starost dvadeset godina. No, bez obzira na to što nisu izborili doigravanje, kroz Ligu za prvaka Širokobriježani su afirmirali nekoliko mladih košarkaša koji, ako ostanu u klubu, mogu biti nositelji igre nekog novog Širokog. Tri kluba iz Republike Srpske igrat će doigravanje, a apsolutni favorit za naslov je regionalni ABA ligaš Igokea. U posljednjem kolu Igokea je pobijedila Leotar, Mladost je nadigrala Spars, dok je Široki na svom parketu poražen od Kaknja. U Ligi za ostanak Zrinjski je igrao daleko nabolje i u deset kola zabilježio devet pobjeda. Drugi mostarski klub Student od iduće sezone igrat će u drugoj ligi.

Prvoligaš manje u Bijeljini

I Bijeljina je kao i Mostar ostala bez jednog prvoligaša. Stariji njihov klub BN Basket Radnik će se, unatoč pobjedi u gradskom derbiju nad Građanskim, iduće sezone natjecati u drugoligaškom društvu.

Rezultati 10. kola Lige za prvaka: Široki – Kakanj 69:81, Igokea – Leotar Swisslion 86:76, Mladost – Spars 74:61. Poredak: Igokea 10-0, Mladost i Kakanj 5-5, Leotar Swisslion 4-6, Široki i Spars 3-7. Rezultati Lige za ostanak: Bošnjak – Sloboda 72:82, BN Basket – Građanski Bobar 89:84, Student – Zrinjski 66:75.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije