Pripreme za SP

Iako je BiH favorit protiv Estonije, pred ovaj susret vlada veliki oprez

31.08.2016.
u 07:00

Reprezentacija BiH odradila je još jedan trening uoči prve utakmice kvalifikacija za SP protiv Estonije. Pomoćni trener BiH Dragan Perić izrazio je zadovoljstvo stanjem u momčadi.

Svi igrači zdravi

Pod vodstvom izbornika Mehmeda Baždarevića, najbolji bh. igrači se pripremaju u odličnom ozračju za susret s Estoncima, koje će dočekati 6. rujna kao favorit u Zenici.

- Pripreme će se temeljiti na taktičkim zamislima našeg izbornika. Ako sve realiziramo, možemo očekivati pobjedu. Potreban je puni angažman igrača. Na naše veliko zadovoljstvo, liječnički tim nas je obavijestio kako su svi zdravi. Naknadno se priključio Milan Đurić koji je igrao utakmicu za Cesenu, rekao je pomoćni trener BiH Dragan Perić.

Istaknuo je da se u redovima Estonije ne izdvajaju pojedinci.

- Oni su kompaktni. Imaju čvrst defenzivni blok i tri odlična napadački orijentirana igrača. Ipak, pripremit ćemo se kako bismo ih neutralizirali, dodao je Perić.

Vratar bh. tima Asmir Begović očekuje dobar start kvalifikacija, ali je naglasio kako moraju biti oprezni u svakoj kvalifikacijskoj utakmici:

- Što je bilo prije, prošlost je. Budućnost se nikad ne zna. Očekujemo kako će Grčka biti bolja nego u prošlim kvalifikacijama. Znamo da je Cipar nezgodan, kao i Estonija i Gibraltar. Važno je da se koncentriramo na iduću utakmicu. Ne zanima nas puno tko je ranije bio na Europskom prvenstvu. Odradio sam pripreme nakon što sam se dobro odmorio. Odigrao sam dovoljno utakmica da budem spreman za Estoniju. Dugo se nisam osjećao bolje.

Čuvar mreže Chelseaja respektira prvog protivnika u borbi za plasman na SP u Rusiji.

Neugodan protivnik

- Estonci su nezgodni, gledao sam ih protiv Engleske. Mogu nam otežati život, ali je sve do nas. Ostvarili smo najuvjerljiviju pobjedu protiv Estonije 7:0. Ako uđemo u utakmicu kako treba, očekujemo pobjedu. Neće biti lako. Svi danas znaju igrati nogomet. Nijedna ekipa nije slaba. Važno je da počnemo kvalifikacije na pravi način. Imat ćemo podršku navijača. Poželjeli smo igrati za reprezentaciju i spremni smo dati gas od prve utakmice, kaže Begović.

Raduje se što je prvi susret u Zenici, ali i upozorava na negativno iskustvo protiv Cipra, od kojeg smo izgubili 1:2 na startu kvalifikacija za EP 2016.

- Prošli put domaći teren nije bio prednost, no uvijek je lijepo igrati pred našim navijačima. Na našem terenu smo favorit i možemo svakog dobiti, kazao je Begović.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije