Liga prvaka

I oslabljena Legia s 23 puta većim proračunom od Zrinjskog je favorit

10.07.2016.
u 08:00

Hoće li Mostar živjeti dane ponosa i slave, uskoro će se vidjeti, već u utorak. Protivnik plemića u 2. pretkolu Lige prvaka Legija iz Varšave u najmanju ruku će biti velika prepreka za momčad Zrinjskog, koja je svečano predstavljena uz nastup kultne grupe Prljavo kazalište. Poljaci u svakom segmentu imaju prednost prije te prve utakmice, ali nogomet je tijekom svoje povijesti pisao nevjerojatne priče, a posebno su bile zanimljive one koje su mnogi tretirali kao utakmice između Davida i Golijata.

Hitovi

Velika skupina navijača i simpatizera HŠK Zrinjski, njih nekoliko tisuća, uživala je u predstavljanju mostarske momčadi koje je održano na “Vojničkom”, a nakon toga i na odličnom koncertu Prljavog kazališta. Zapravo je to bila odgođena fešta koja je bila planirana prilikom osvajanja naslova prvaka Premijer lige BiH. Ipak, što god da je na kraju i bio povod, Mostarci su se imali priliku dobro zabaviti uz poznate hitove prljavaca. U svakom slučaju, bio je to jedan dopadljiv način obraćanja svojim navijačima, nešto što zaslužuje svaku pohvalu.

Ono što Zrinjskom slijedi u utorak je teži dio priče. Protivnik koji će u Mostaru gostovati u utorak je ozbiljan, po mnogima i najbolji klub u Poljskoj. Nije teško iščitati između redaka poljskih medija kako Zrinjski u Legiji vide tek kao nužnu stepenicu prema višim dometima u Ligi prvaka. Želja im je nastup u grupnoj fazi Lige prvaka. S obzirom na proračun ovog kluba, kvalitetan rad i uspješnu sezonu iza njega, takvo nešto je, uz malo sreće, i moguće.

Veliki proračun

Legija je u 2014. godini navodno imala klupski proračun od oko 23 milijuna eura, što je tada bilo gotovo dvostruko više nego kod njezina najvećeg rivala Lech Poznańa. Usporedbe radi, proračun Zrinjskog u jednoj natjecateljskoj sezoni iznosi u najboljem slučaju oko milijun eura. Dvije godine kasnije proračuni Legije i Lecha navodno su na sličnim razinama. Zato su mediji u Poljskoj poraz Legije od Lecha u Superkupu Poljske (4:1) i tretirali velikim neuspjehom puno bogatijeg kluba iz Varšave. Ipak, poraz od Lecha mobilizirao je poljsku momčad koja i bez pet svojih igrača koji su nastupali na Europskom prvenstvu za svoje reprezentacije definitivno slovi kao favorit. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije