EUROBASKET

Hrvatska razbila Češku i zabila preko sto koševa!

07.09.2017.
u 15:26

Naši su drugi u skupini i čekaju rasplet skupine D

Hrvatska košarkaška reprezentacija u posljednjem kolu skupine C na Eurobasketu pobijedila je Češku 107:69. Naši košarkaši odradili su trening-utakmicu i bez problema došlo do slavlja, a o našoj dominaciji dovoljni govori da smo više od tri minute prije kraja već zabili više od 100 koševa.

Aleksandar Petrović odlučio je dati priliku onima koji su manje igrali pa su susret započeli Ukić, Krušlin, Ramljak, Bender i Buva. Dobro su krenuli i odmah se odvojili, a naši su do kraja susreta cijelo vrijeme bili u vodstvu. Samo su se jednom Česi u prvoj četvrtini primaknuli na minus 1, ali naši su se odmah vratili na prednost. Još kad su ušli i naši glavni igrači, spasa za Čehe nije bilo.

Već na odmoru smo vodili 54:40, a s tribina se vidjelo da je našima ovo zaista jedan trening, o čemu svjedoči da smo u prvom dijelu napravili svega 4 prekršaja. U nastavku smo održavali prednost, nismo dali protivniku da nam se približi i odvede utakmicu u neizvjesne vode, da bi se Česi pred kraj potpuno raspali i smrznuli na minus 38!

Bogdanović je bio najbolji strijelac, zabio je 25 koševa. Dario Šarić imao je novi double-double (18 koševa i deset skokova), a odličan je bio i Buva s 13 poena.

Hrvatska je tako uzvratila Česima za neugodan poraz iz Francuske. Naime, prije dvije godine Češka nas je šokantno izbacila s Eurobasketa, pobijedili su nas u Lilleu 21 razlike i poslali kući.

Ovom pobjedom smo na skoru 4:1, samo smo od Španjolske doživjeli poraz, iako je i taj susret bio neizvjestan do samog kraja. Ostali smo drugi u skupini, što se znalo i uoči utakmice, i sad je pitanje na koga idemo u osmini finala. Još se čeka rasplet skupine D, se ne zna tko će biti trećeplasirana momčad.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije