Donna Vekić

Hrvatica živi svoj američki san: Uživam, vjerujem u sebe više nego prije

donna vekić
16.10.2022.
u 09:01

Ako netko živi svoj američki san, onda je trenutačno to hrvatska tenisačica Donna Vekić (26).

Na WTA 500 turniru u San Diegu sjajno je odigrala četvrtfinalni meč i prvi put ove sezone došla do polufinala, i to jakog turnira koji je okupio sedam tenisačica iz Top 10 među kojima i prvu igračicu svijeta Igu Swiatek.

Pobijedila petu na svijetu

Donna se mjesecima mučila i borila s bolovima u operiranom koljenu, ali izgleda da je u Kaliforniji došla na svoje. Pobijedila je nekoliko vrhunskih igračica, a posebno je ponosna što je uspjela savladati petu tenisačicu svijeta Arinu Sabalenku. Bjeloruskinju je za dva sata i 37 minuta u četvrtfinalu pobijedila sa 6:4, 6:7 (5), 6:1.

U prvom setu je prva došla do breaka za 4:3 pa odmah izgubila servis, da bi novim breakom došla do odlučujuće prednosti.

Vodila je Vekić s 4:2 u drugom setu, ali i dopustila Sabalenki povratak u meč s tri izgubljena gema u nizu. Izborila je Donna odluku u tie-breaku, povela s 5:4 i imala dva servisa, ali je izgubila sljedeća tri poena, a time i drugi set. No, u trećem je ušla u pobjednički niz od pet gemova, nakon što je u trećem gemu spasila posljednju priliku Sabalenke za oduzimanje servisa.

- Nakon drugog seta sam si dala malo vremena da se ‘pregrupiram’. Bila sam suočena s break-loptom u trećem gemu trećeg seta i pomislila da moram ostati čvrsta, da ne smijem sada pasti. I nakon toga bilo je 6:1. Presretna sam time kako sam uspjela ostati psihički snažna u tom trećem setu. Posebno me veseli kako sam odigrala prvi gem u trećem setu i kako sam se vratila nakon gubitka tie-breaka - rekla je Donna pa dodala:

- Uživam na terenu, borim se, dajem sve od sebe. Vjerujem u sebe ovaj tjedan daleko više nego proteklih tjedana i mjeseci. Rekla bih da se sav moj naporan rad napokon isplaćuje. Ovo mi je bio jedan od pet najtežih mečeva u karijeri. Bilo je doista iscrpljujuće - zaključila je Vekić kojoj je ovo bila jubilarna, deseta pobjeda u karijeri protiv Top 10 suparnice.

Podsjetimo, u San Diegu nanizala je pobjede nad sedmom na svijetu - Grkinjom Mariom Sakkari, 22. igračicom na WTA ljestvici - Čehinjom Karolinom Pliškovom pa i trećom nositeljicom i svjetskim brojem pet - Arinom Sabalenkom.

Poboljšat će renking

Hrvatska tenisačica će zbog sjajnog niza pobjeda znatno poboljšati renking, sa sadašnjeg 77. mjesta doći će najmanje na 57. mjesto. Podsjetimo, Donnin najbolji renking je 19. mjesto s kraja 2019. godine.

- Mislim da sam jako blizu tome ponovno. Nisam bila sigurna hoću li to ikada više moći reći. Sretna sam i ponosna na sav posao koji sam napravila sa svojim timom u posljednje dvije godine jer od lanjske operacije nije bilo nimalo lako. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije