RANG-LJESTVICA

Hrgovićev idući meč je za naslov svjetskog prvaka, ali ne protiv Usika, Furyja ili Joshue

hrgović
11.10.2023.
u 10:38

Prošli tjedan su se u boksačkoj javnosti pojavile informacije kako će IBF oduzeti pojas pobjedniku između Oleksandra Usika i Tysona Furyja ako budu radili revanš i ako pobjednik taj isti pojas ne bude branio protiv našega Filipa Hrgovića.

Dojam je da IBF ne namjerava odustati od ove odluke, a u utorak su konačno ažurirali rang ljestvice nakon prošlotjednog meča između Otta Wallina i Murata Gassieva.

S obzirom da su rang ljestvice ažurirane, situacija je vrlo dobra za našeg boksača. Na ljestvici izazivača Hrgović je prvi, drugi je Wallin nakon što je pobijedio Gassieva, dok je bivši svjetski prvak Anthony Joshua pao na treće mjesto.

Inače, Otto Wallin je 30-godišnji švedski profesionalni boksač koji u svojoj karijeri ima 26 pobjeda, jedan "no contest" meč te samo jedan poraz koji mu je nanio ranije spomenuti Tyson Fury.

Poznati boksački insajder Michael Benson je upravo prenio informaciju da će IBF narediti da se Hrgović i Wallin bore za svjetsku titulu, te ju oduzeti pobjedniku dvoboja između Usika i Furyja. Nadao se bivši svjetski prvak Anthony Joshua toj borbi s Hrgovićem, međutim, treće mjesto na rang-ljestvici mu je ugasilo te nade.

‘‘IBF je sada i službeno ažurirao rang ljestvice teške kategorije i naredit će da se Filip Hrgović (IBF #1) i Otto Wallin (IBF #2) bore za upražnjenu IBF titulu u teškoj kategoriji iduće godine, ako pobjedniku između Tysona Furyja i Oleksandra Usika pojas bude oduzet kako se i očekuje. Anthony Joshua je IBF #3‘‘, napisao je Benson.

Odlične su ovo vijesti za Hrgovića budući da neće morati čekati da se netko od "velikih glava" odluči za meč s njim, a Wallin bi mu vrlo vjerojatno bio za koju nijansu lakši izazov i od Usika i od Furyja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije