Džudo

Hercegovcu 11 medalja iz Splita, Neretvi 8 iz Zagreba

23.02.2016.
u 08:00

Judo klub Hercegovac iz Mostara proteklog je vikenda sudjelovao na Memorijalnom turniru “Drago Krželj” u Splitu, u organizaciji Judo kluba Student Split. Turnir je okupio 270 natjecatelja, dječaka i djevojčica, U10, U12, U14 i U16.

Pokazala se kvaliteta boraca

Hercegovci su na ovaj turnir krenuli u sastavu od dvanaest mladih džudaša, a na kraju su se okitili s čak jedanaest medalja od kojih su četiri zlata, tri srebra i četiri bronce. Džudaši Hercegovca su na ovom turniru 28 puta izlazili kao pobjednici iz borbi, a trinaest puta su poraženi.

- Jako smo zadovoljni. Na kraju je kvaliteta naših boraca isplivala budući da smo se ugurali u ekipne nagrade pored ekipa koje su bile mnogo brojnije od nas te smo zauzeli peto mjesto u ukupnom poretku. Nastavljamo obilaziti turnire u cijeloj regiji te nas već idući vikend čeka Memorijalni turnir “Miloš Mrdić” u Trebinju, na kojem očekujemo sličan broj medalja kao s turnira u Splitu. U ovoj godini želimo ostaviti trag i u j džudo reprezentaciji BiH, odnosno želimo što više naših natjecatelja dovesti do reprezentativne razine, priopćeno je iz JK Hercegovac. Osvajači zlatnih medalja: Rino Vrljić, Nina Grubišić Čabo, Nina Artuković, Toma Marinčić, Filip Lončar. Srebro su osvojili: Ina Ravlić, Lana Artuković, Nina Artuković te broncu Lana Artuković, Rino Vrljić, Nika Zovko, Petra Mandlbaum.

I Neretva briljirala

I drugi mostarski džudaši bili su uspješni. Proteklog vikenda u Zagrebu je održan Međunarodni džudo turnir “Black belt Open”, a na njemu su nastupili džudaši JK Neretva. Turnir je okupio oko 500 natjecatelja iz oko 40 klubova. Trener JK Neretva je na ovaj turnir poveo osam natjecatelja, a osvojeno je ukupno 7 zlatnih medalja i jedna srebrna. Mostarske galebice i galebovi su uspjeli osvojiti i pehar za ekipno peto mjesto. Da sreći ne bude kraja, za najuspješniju natjecateljicu turnira do 10 godina proglašena je članica Neretve - Korina Džidić i osvojila je pehar. Osvajači zlatnih medalja: Lana Tole, Korina Džidić, Petra Tole, Karlo Križanac, Hrvoje Knezović, Srđan Ajvaz i Vesna Vukoja. Srebrna medalja: Stjepan Salmanić. Brončane medalje: Lana Tole i Korina Džidić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije