Veliki uspjeh Hrvatskog cheerleading kluba iz Širokog Brijega

HCK Široki osvojio brončanu medalju na Europskom cheerleading prvenstvu u Beču

06.07.2016.
u 10:00

Veliki uspjeh postigao je Hrvatski cheerleading klub Široki osvojivši na EP-u u Beču broncu.

Povijest cheerleading sporta

Na taj način Hrvatski cheerleading klub Široki bit će upisan u povijest cheerleading sporta u Bosni i Hercegovini. Nakon što su doveli cheerleading u državu, prvi cheerleading klub koji je izašao na europsku scenu iz BiH, svojim rezultatima Bosni i Hercegovini priuštio je punopravno članstvo u Svjetskom savezu, prvi put otkako je cheerleading u cijelom svijetu priznat kao sport HCK Široki osvaja brončanu medalju na Europskom cheerleading prvenstvu u Austriji te će ona biti upisana kao prva službena europska medalja za Bosnu i Hercegovinu.

Država bez uvjeta

Na prvenstvu u Beču Široki Brijeg se natjecao u dvije discipline, u juniorskoj dobi partner stunt gdje su osvojili brončanu medalju i junior coed elite gdje je osvojeno 19. mjesto. Iz kluba su nam kazali kako su dva mjeseca trajale pripreme za prvenstvo, bilo je i nekoliko ozljeda glavnih nositelja ekipe. BiH je država bez uvjeta za cheerleading, tako da nitko nije ništa očekivao, a i sami sportaši su se pomalo unervozili jer su se prvi put susreli s doping-kontrolom, kao i pregledima jer su, uz dosadašnju zabranu nakita, zabranjene i tetovaže. Zahvaljujući dobrom nastupu, dobili su i poziv od Cheerleading saveza Španjolske za nastup u Barceloni i gradnju prijateljstva između država. Već prvi dan upoznali su veliki broj ekipa iz raznih zemalja te bili prikazani na vijestima u Austriji. Čak 4000 natjecatelja iz cijele Europe, prepuna dvorana za vrijeme nastupa, jedan je predivan osjećaj, koji je, kako su kazali, teško opisati. Svlačionicu su dijelile s Hrvatskom i Rusijom. HCK Široki nastup s Europskog prvenstva izvest će na finalu mjesnih zajednica grada Širokog Brijega. Nakon nastupa u Beču slijedi im kratka stanka, a onda počinju pripreme ekipa za državno prvenstvo koje će se u ožujku 2017. godine održati u Posušju gdje će se boriti za plasman na Europsko prvenstvo koje se iduće godine održava u Češkoj.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije