FORMULA 1

Hamilton slavio i u Belgiji, još dvije pobjede do legendarnog Senne

Mercedes Formula One driver Lewis Hamilton of Britain (L) celebrates his victory in the Belgian F1 Grand Prix in Spa-Francorchamps August 23, 2015.  REUTERS/Yves Herman
24.08.2015.
u 09:27

Britanac je slavio ispred Rosberga, a tragičar je Vettel kojemu je krug do kraja eksplodirala guma te je završio na 12. mjestu

Britanac Lewis Hamilton u mercedesu pobjednik je 11. utrke svjetskog prvenstva formule 1, Velike nagrade Belgije koja je u nedjelju održana na stazi u Spa Francorchampsu.

Hamiltonu je to šesta pobjeda ove sezone te 39. u karijeri. Sada je još samo dvije pobjede od legendarnog Ayrtona Senne na trećem mjestu svih vremena, dok su Alain Prost sa 51 pobjedom te Michael Schumacher sa 91 zasad ipak nedostižni.

Hamilton je pobjedom povećao prednost i sada vodi u ukupnom poretku sa 227 bodova, na drugom mjestu je Rosberg sa 199 bodova, a treći je Vettel sa 160 bodova. U poretku konstruktora vodi Mercedes sa 426 bodova, ispred Ferrarija ( 242) i Williamsa (161).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije