Predstavljena knjiga

Hajdučka priča legendarnog Ivana Gudelja

gudelj1
07.11.2015.
u 06:15

U kinodvorani Theatre u Busovači predstavljena je knjiga “Ivan Gudelj - hajdučka priča” autora Blaža Duplančića. HKD Napredak Busovača i Klub navijača Hajduka Torcida Busovača organizirali su predstavljanje knjige koja govori o životu i nogometnoj karijeri Ivana Gudelja, igrača splitskog Hajduka, koji je zbog teške bolesti (hepatitis c) morao prekinuti karijeru u 26. godini života.

Vrhunac karijere

Predsjednik HKD Napredak Busovača Josip Križanović zahvalio je nazočnima na dolasku, prvenstveno predsjedniku Federacije BiH Marinku Čavari i ministru zdravstva i socijalne politike SBŽ Nikoli Grubešiću. Izrazio je zadovoljstvo odličnom suradnjom s autorom Duplančićem i Ivanom Gudeljem, koji su svojim dolaskom iskazali čast Busovači, vjernim članovima Kluba navijača Hajduka Torcida Busovača i samom predstavljanju knjige. Autor Blaž Duplančić je istaknuo nekoliko detalja iz živopisne knjige rekavši kako je zahvaljujući razgovorima s Ivanom Gudeljem i čitanjem arhivskih novinskih članaka, napisao knjigu o životu nogometaša koji je na vrhuncu svoje karijere morao odustati od nogometa i posvetiti se liječenju. “Sretan sam što na osnovi svog iskustva mogu slati pozitivne poruke i što sam, zahvaljujući predstavljanju ove knjige, upoznao mnogo dobrih i vrijednih prijatelja”, kazao je Gudelj osvrnuvši se na svoju životnu priču opisanu u knjizi koja dokazuje kako uz vjeru i nadu i najveći problemi mogu biti riješeni.

Poruka mladima

Posebnu poruku uputio je mladima - da ustraju u obrazovanju i ne posustaju u ostvarenju ciljeva. Čavara čestitao je Gudelju na hrabrosti i upornosti, zahvalio na pozitivnoj priči koja daje nadu mnogima koji su se našli u sličnoj situaciji, te mu poželio puno uspjeha u daljnjoj borbi sa životnim nedaćama i predstavljanju knjige “Hajdučka priča”.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije