Rukomet

Hadžiomerović jedina novina, na popisu samo jedan igrač Izviđača

12.12.2015.
u 07:00

Možda se više očekivalo od novog popisa igrača, ali izbornik Marković nije ponudio prevelika igračka iznenađenja

Iako rukometna reprezentacija BiH na kvalifikacijskim utakmicama za SP 2017. u Francuskoj nije igrala sjajno, izbornik Dragan Marković, nije mnogo mijenjao. BiH je u Tuzli uspjela savladati Slovačku 29:25, dok je u gostima s Litvom odigrala 27:27. Nije to rezultat kojim se može pohvaliti. Ipak, izbornik misli drukčije. Jedino novo ime na popisu od 18 igrača i 10 rezervi je Hadžiomerović.

Novi susreti

Do kraja kvalifikacija pred bh. rukometašima su dva ogleda s Kosovom u Prištini 6. siječnja i u Tuzli tri dana kasnije. Potom slijedi gostovanje Slovačkoj 13. siječnja te na kraju 16. siječnja, domaći susret s Litvom. Ako žele osvojiti 1. mjesto u skupini koje jedino vodi u doigravanje, izabranici Dragana Markovića moraju slaviti u dva ogleda s Kosovom, a onda sa Slovačkom i Litvom nastaviti bitku za prvu poziciju. Izbornik Marković ostaje vjeran svom stilu, u kojem nema baš puno prostora za igrače iz domaćeg prvenstva. Tako je iz Izviđača iz Ljubuškog, koji vodi prvenstvenu utrku i ima mladu i poletnu momčad, mjesto na popisu nakon jednogodišnje stanke našao jedino Ereš. Upravo su krila u zadnjih godinu - dvije i najslabija točka reprezentacije, pa su se tu mogla potražiti i neka rješenja. Od plasmana na SP u Kataru, bh. vrsta prezentira statičan staromodan rukomet u kojem se sve vrti oko kapetana Nikole Prce, ako njega ne krene, malo je izgleda da će netko povući. Ipak, Marković poštuje rokove, opet je bio blagovremen, nadajući se da će preživjeti poslije prvog ciklusa kvalifikacija na klupi. Naime, Izvršni odbor je poslije neslaganja sa Stručnim povjerenstvom koje je bilo za smjenu izbornika, odlučio da se natječaj za novog izbornika raspiše poslije 1. kruga kvalifikacija za SP.

Popis

Vratari: Mario Blažević (CSM Bucuresti), Benjamin Burić (Gorenje); lijeva krila: Alen Ovčina (Vogošća), Hariz Begić (Borac M:tel); desna krila: Anes Bečić (Vogošća), Muhamed Zulfić (Dinamo Bukurešt); lijevi bekovi: Nikola Prce (Azoty), Ivan Milas (Gwardia), Mirsad Terzić (MVM Veszprem); srednji bekovi: Ivan Karačić (Baia Mare), Josip Perić (Qatar SC), Marko Tarabochia (Wisla Plock); desni bekovi: Dejan Malinović (Creteil), Kosta Savić (Selestat), Marko Panić (Chambery); pivoti: Senjamin Burić (Gorenje), Vladimir Vranješ (Pick Szeged) i Gafar Hadžiomerović (Csurgoi). Rezerve: Damir Efendić (Borac M:tel), Adam Savić (Go Fit), Arman Beširević (Prijedor), Mirko Mikić (Borac M:tel), Stefan Janković (Borac M:tel), Vladan Lončar (Pick Szeged), Tarik Vranac (Balmazujvaros), Emir Rahimić (Bosna), Josip Ereš (Izviđač) i Damir Halilković (Nexe).

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije