Ženski rukomet

Gruđanke upisale 23. uzastopnu pobjedu

Grude, 28.10.2015. Grude Autoherc - Gorazde 40:22 (20:8) Nikolina Cutura izvodi sedmerac, a Amanda Maric prati iz prikrajka Snimio: Miljenko Karacic
16.11.2015.
u 06:15

Prvih desetak minuta utakmice rezultat je bio tijesan i neizvjestan, onda su domaće rukometašice "prebacile u veću brzinu"

Rukometašice Gruda Autoherc, aktualne prvakinje Bosne i Hercegovine (usput i osvajačice kupa), nezadrživo jure prema novom naslovu. U subotu su u grudskoj dvorani Bili brig uvjerljivo svladale mostarsku Katarinu 43:21, piše Večernji list BiH.

Impozantan pobjednički niz

Gruđankama je to bila 23. uzastopna prvenstvena pobjeda. Posljednji poraz prije više od godinu dana nanijela im je upravo Katarina u Mostaru (31:32). Početak utakmice nije slutio na ovako visok rezultat. Domaće su nošene urnebesnim navijanjem tristotinjak svojih pristaša povele 2:0, ali su Mostarke okrenule u 4:2 u svoju korist. Gošće su još jednom napravile preokret i povele 5:4, ali nakon desetak minuta Gruđanke kao da su "došle sebi" i prebacile u veću brzinu, te su počele nemilosrdno puniti mrežu suparnica.

Do poluvremena Katarina je zabila samo dva, domaće 18 pogodaka, pa se na predah otišlo s rezultatom 23:7. I nastavak je bio sličan, pa se prednost najviše popela na 25 pogodaka razlike (37:12). Možda bi se peo i više, ali trenerica domaćih Zlata Zubac htjela je dati prigodu zaigrati i igračicama s klupe. Završilo je 43:21. Za Grude Autoherc strijelci su bili: Amanda Marić i Ana Vrančić po 8, Nikolina Čutura 7, Anita Azinović 6, Marija Gudelj 5, Josipa Braćić i Andrea Prusina po 3, Klara Mikulić 2 i Matea Bandić 1.

Vratila se Andrea Prusina

Veliki doprinos pobjedi domaćih dala je i vratarka Anica Gudelj. Za ekipu trenerice Kornelije Rajković pogađale su: Klaudija Knezović 6, Maja Knezović 5, Lana Jarak 4, Nikolina Jarak 3, Andrea Soldo 2 i Maja Leko 1. Recimo da se nakon 70 dana stanke zbog operacije meniskusa u ekipu Gruđanki vratila Andrea Prusina, što su gledatelji pozdravili pljeskom. U sljedećem kolu (subota) Gruđanke će opet na teško, ali barem blisko gostovanje u susjedni Ljubuški kod Izviđača. Nakon 7. kola, Grude vode na ljestvici s 21 bodom, a prate ih Krivaja, Bihać i Ilidža s po 15 bodova.*

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije