Puni plijen u Zvorniku

Golovima Kapetana Vitez uvjerljivo (2:0) slavio nad slabašnom Drinom

dri-vit02_nnn_bih_12092015
13.09.2015.
u 06:15

Drina je novim porazom došla u tešku situaciju u borbi za ostanak u PL BiH već nakon osam odigranih kola

U derbiju začelja Vitez je osvojio tri veoma važna boda na gostovanju u Zvorniku. Pametnom i organiziranom igrom četa Branka Karačića je došla do trijumfa 2:0 protiv Drine kojim su pobjegli s posljednje pozicije u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Drina je novim porazom došla u tešku situaciju u borbi za ostanak već nakon osam kola i očito je da Zvorničani imaju težak posao u nastavku.

Otvoren početak

Otvoren početak Drina i Vitez su krenuli veoma otvoreno u Zvorniku. Već u uvodnim minutama Pilipović je odlično prošao po strani, nanizao nekoliko domaćih nogometaša ali je u poslednji trenutak intervenirao Aleksandar Kikić i spasio mrežu. Tri minuta kasnije opasnost pred vratima Viteza. Erić je dobro centrirao, Petrović zahvatio volej ali poslao loptu pored vratnice. Agilni Đerić je zaprijetio u 17. minuti a zatim je pripremio najbolju prigodu za Jakšića. On i Antelj su izigrali obranu gostiju no Jakšić je bio neprecizan. Kazna je uslijedila već u idućem naletu. Nakon ubačaja Viteza, obrana Drine je loše reagirala . Izbacili su loptu tačno na nogu Kapetana koji je potpuno sam poslao u mrežu za vođstvo gostiju u 23. minuti. Nakon postignutog gola gosti su se povukli zadovoljni vodstvom i čekali su prigodu u kontranapadima . U 32. minuti Vitez je mogao da poveća prednost. Odličnu loptu dobio je Šantić koji je previše oklijevao pa je Lalić stigao da intervenira i spasi domaći tim, jer je igrač Viteza mogao i po drugi put da zatrese mrežu Erića. U finišu prvog dijela velika prigoda za poravnanje. Domaći su već bili savladali i vratara Živkovića, međutim loptu je sa gol linije izbacio jedan od nogometaša Viteza i spriječio pogodak. Domaći tim nije uspio da na startu drugog dijela nametne svoju igru. Vitez se odlično branio, prekidao je akcije Drine u začetku tako da Zvorničani nisu uspjevali da dođu u ozbiljniju prigodu. Prijetili su samo nakon prekida i to preko Nikolića i Ćuluma.

Kapetan junak susreta

Kako se bližio kraj meča Drina je bila sve opasnija dok je Vitez nastojao što više čuvati loptu. U 80. minuti Drina je mogla do poravnanja. Na centaršut Jakšića Nikolić je odlično šutirao loptu međutim Živković je bio na mjestu i odlično je obranio. Zvorničani su bili veoma nervozni u završnici, pa je igra bila veoma rastrzana i domaći su pokušavali dugim loptama da pronađu put do gola. Vitez je u uspio i do drugog gola. Alić je poveo akciju, Vidović dobro šutirao, Erić intervenirao a Vidović odlično uposlio Kapetana koji šalje lopštu u mrežu za konačnih 2:0.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?