Marca o hrvatskom veznjaku

"General Rakitić": Enrique bez njega ne može zamisliti Barcu

ivan rakitic
S. Lau/DPA/PIXSELL
29.03.2016.
u 07:50

"Hrvat je postao ključni Eneriqueov čovjek otkako je stigao iz Seville 2014. Pomaže Busquetsu u defenzivnim zadacima i sjajno se sporazumijeva s Messijem. Kad Alves krene naprijed, Ivan mu čuva leđa", piše Marca

Luis Enrique ne može zamisliti momčad bez hrvatskog veznjaka, piše novinar najtiražnijeg španjolskog dnevnika Marce. U tekstu pod naslovom "General Rakitić", Marca piše kako će Ivan sigurno startati u subotnjem El Clasicu, iako je propustio dvije prijateljske utakmice reprezentacije.

"Hrvat je postao ključni Eneriqueov čovjek otkako je stigao iz Seville 2014. Pomaže Busquetsu u defenzivnim zadacima i sjajno se sporazumijeva s Messijem. Kad Alves krene naprijed, Ivan mu čuva leđa. Možda nije najbolji u baratanju s loptom, nije prebrz, ali Enrique ne može zamisliti da mu on nije u početnih 11", piše Marca .

Sve napisano potkrijepljeno je statistikom.

Rakitić je ove sezone odigrao najviše od svih igrača Barcelone, 46 utakmica. Od toga je u 38 susreta igrao od prve minute. Prvi iza njega je Luis Szarez koji je igrao 43 utakmice, sve od prve minute i niti jednom ga Enrique nije izvadio, prenosi 24sata.hr.

Barcelona dočekuje Real Madrid u subotu u 20.30 sati na Nou Campu. Katalonci imaju 10 bodova prednosti ispred Reala, a povijest nas uči da u takvim situacijama Barca obično ne pobjeđuje najveće rivale.

U posljednja tri susreta, istina igrana u Madridu , u kojima je Barca imala devet ili više bodova prednosti ispred Reala, Katalonci nisu slavili u El Clasicu.

U sezoni 1990./1991 . Barca je imala 13 bodova više od Reala, ali je izgubila u Madridu 1-0.

U sezoni 2 005./2006. Barca je u El Clasico ušla s 11 bodova prednosti i odigrala je 1-1 u Madridu.

U sezoni 2012./2013. Real je slavio 2-1 u Madridu, a Barca je uoči utakmice imala 14 bodova prednosti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije