okupili se 8. put

FOTO: Mali nogometaši iz BiH i Dalmacije na turniru u Grudama! I grudski načelnik napravio par poteza

miš-dine
26.05.2024.
u 08:32
 

Opet su nas okupili, i to 8. put! U Grudama se održava Memorijalni turnir u čast legendi kluba s Elić Luke, Zdravka Jurčića Miša i Dinka Vranješa Dine. Turnir je počeo riječima sjećanja na dvojicu velikana čija se nogometna filozofija danas primjenjuje kako u njihovim Grudama tako i u širem kontekstu, jer je Miš bio i tvorac Vatrenih iz 1998., jedan od najvažnijih uz Ćiru Blaževića. Njegove nogometne misli i danas su temelj u Dinamu i Hrvatskoj. Dinina nogometna ostavština danas su brojni sportaši koji su prošli nogometnu školu u Grudama, a kasnije postali osvajači brojnih natjecanja, piše Herc.info.

Predsjednik HNK Grude Josip Tomić prigodnim se riječima sjetio velikana, zahvalio njihovim obiteljima na podršci ovom turniru i na dolasku na Elić Luku, te istaknuo velike planove za Elić Luku u narednom razdoblju, od sjedalica do uređenja brojne druge infrastrukture.

Grudski načelnik Ljubo Grizelj je otvorio turnir. Djeci je rekao da im upravo Miš i Dine trebaju biti uzori, kako u nogometu tako i u životu. Također, napravio je par poteza s loptom, a najmlađima se to svidjelo pa su s načelnikom proveli nekoliko trenutaka u igri.

Grudske mažoretkinje plesom su uvele nazočne u nogometno natjecanje.

Događaju su nazočili i grudski ministri Daniela Perić i Tomislav Pejić.

Treneri HNK Grude još su jednom pokazali kako se živi za klub jer riječi hvale za turnir dolaze sa svih strana. Početni dodir s loptom i znak igračima da krenu s utakmicama dao je Josip Ćorluka, fantastični igrač Zrinjskog koji je produljio ugovor s Plemićima do 2027. godine.

Svima koji su danas i sutra na Elić Luci, ničeg ne nedostaje, od vrhunskog roštilja do sokova i piva, ima za svakoga ponešto

Ove nedjelje je planirana završnica turnira, a utakmice se igraju od ranog jutra.

miš-dine
1/68

 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije