Dvostruko slavlje

FOTO: Grude slave dvostruki jesenski naslov prvaka

rukos
Foto: Željko Andrijanić/Vecernji.ba
1/14
08.12.2014.
u 15:31

Rukometna Premijer liga BiH i liga Košarkaškog saveza Herceg - Bosne za vikend su okrunili jesenskog prvaka, a u jednoj i drugoj kategoriji to je momčad iz Grude. HŽRK Grude Autoherc prvakinje su rukometne Premijer lige, a HKK Grude prvak je u košarkaškoj Ligi Herceg-Bosne iz koje se kvalificira u Prvu ligu BiH.

Rukometašice Gruda ponovno su briljirale i pobjedom na domaćem terenu protiv jedinog europredstavnika BiH iz ove sezone, momčadi Goražda, osigurale su jesenski naslov državnih prvakinja.
Trenutačno najučinkovitija i momčad s najmanje primljenih pogodaka u Premijer ligi BiH dopustila je ekipi Goražda tek početno vodstvo od 1:0 i 3:1, a ostatak utakmice otišao je na stranu HŽRK Grude koje su zasluženo slavile rezultatom 38:21, na poluvremenu je bilo 18:10.
U strijelce se u ovoj utakmici upisalo osam igračica s tim da je najučinkovitija Ana Marija Šimić zabila čak 10 pogodaka, a slijedila ju je Kornelija Klinac s jednim manje, zatim Andrea Prusina sa 7, Anita Azinović s 5, Josipa Braćić s 4 te Josipa Mikulić, Karla Glavaš i Klara Mikulić s po jednim pogotkom.
Trenerica momčadi Zlata Zubac i predsjednik kluba Zoran Trlin nakon utakmice nisu krili zadovoljstvo osvajanjem prvog mjesta u jesenskom dijelu prvenstva, a s obzirom na igru koju Grude pokazuju, ova ekipa je uvjerljivi favorit i u proljetnom dijelu natjecanja, piše portal Večernjeg lista BiH.
Vodstvo kluba kazalo je kako se radi o velikom danu za sport u Grudama s obzirom da su sat vremena prije rukometašica naslov jesenskog prvaka u drugoj košarkaškoj ligi, odnosno Ligi Herceg Bosne osvojili i košarkaši. 
Gruđani su pobjednici prvog dijela Košarkaške lige Herceg Bosne. U gradskoj sportskoj dvorani Bili brig u Grudama pred oko 300 gledatelja, grudski su košarkaši demonstrirali moć i rezultatom 73:67 pobijedili do danas neporaženu momčad Studenta, koja se porazom smjestila iza Gruda. Gruđani su odmah na početku stvorili prednost te su u prvoj četvrtini imali 6, da bi poluvrijeme dočekali s 10 koševa prednosti. Do kraja utakmice Grude su održavale prednost, a na kraju treće četvrtine čak je i digli na plus 12. U posljednjih nekoliko minuta utakmice uslijedilo je opuštanje koje nije imalo učinka na završni rezultat i sjajne Grude su bile bolje sa 6 koševa razlike. U momčadi Igora Jelića najbolji je bio Vranješ s 30 koševa, a pratio ga je Škrobo s 19 te Leko s 10 i Andrijanić s 9 koševa. Još su zabijali Šušak i Luburić. Trener Jelić, koji je vratio sjajno ozračje među košarkaše i ljubitelje košarke u Grudama, bio je zadovoljan nakon naslova jesenskog prvaka. - Svaka čast dečkima, ovo je nagrada za sav trud tijekom sezone. U Livnu nismo bili kompletni i tu smo utakmicu izgubili, no vratili smo se nakon tog jedinog poraza i pokazali kvalitetu i karakter. Zahvaljujem svima koji su nas bodrili i vjerujem da će se potpora radu ovog kluba i uspješna igra ove momčadi nastaviti i u drugom dijelu sezone - kazao je za Večernji list trener Jelić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?