Rukomet

Financije za put na utakmicu tražio i našao izbornik, a ne RS BiH

25.04.2017.
u 09:00

Malo tko je očekivao kako će izbornik rukometne reprezentacije BiH Bilal Šuman sjediti skreštenih ruku i čekati da mu čelnici Rukometnog saveza BiH osiguraju novac za odlazak reprezentacije BiH na kvaliikacijski susret u FInsku, kao i za smještaj za okupljanje bh. rukometaša na Ilidži.

Druga funkcija

Šuman je prošlog tjedna kazao kako on neće davati svoj novac za reprezentaciju, ali se ponovo bavio stvarima koje su u opisu posla članova Izvršnog odbora i glavnog tajnika RSBiH, pa je tako pomoć zatražio od Mirvada Kurića, ministra kulture i sporta Kantona Sarajevo, koji mu je odmah izašao u susret, te je dao obećanje kako će njegovo ministarstvo osigurati 50.000 KM, koliko je potrebno za zrakoplovne karte i smještaj bh. vrste. Šuman se tako našao u drugoj funkciji pored izbornilke.

Tako se problem riješio na kratko vrijeme i zbog neangažmana i bezobrazluka u Savezu ipak neće ispaštati reprezentacija, koja će 3. svibnja ipak otputovati u Finsku i nastaviti svoj put prema plasmanu na Europsko prvenstvo u Hrvatskoj.

Ministar Kurić je pomogao ovaj put, a pomoći će i sljedeći put kada bude trebalo reprezentaciji, koja predstavlja cijelu zemlju, ali zašto je morao izbornik moliti za pomoć i zašto problem financiranja nisu riješili članovi Izvršnog odbora RSBiH? Navodno, nisu ni pokušali, niti ih je zanimalo šta se događa s reprezentacijom, a ako ih je i zanimalo to nisu pokazali. Najavljivali smo kako bi se sjednica Izvršnog odbora RS BiH mogla održati početkom ovoga tjedna, ali sjednice nije došlo, kao što se nije održala ni 11. ni 19., a ni 21. travnja, iako je i tada bila najavljivanja.

Dakle, članovi Izvršnog odbora se ponašaju kao da će reprezentacija BiH protiv Finske igrati 4. svibnja 2018, a ne za devet dana. Izbornik Šuman je odlučio uzeti stvari u svoje ruke, pokucao je mnoga vrata, a sreću je imao što što su njegove molitve uslišene.

- Veliko hvala ministru Mirvadu Kurići, koji nam je pomogao i u studenom prošle godine. Mislim kako smo smo našli rješenje i putovanje u Finsku je izvjesno. Sve će biti jasnije u utorak, a onda bih se mogao posvetiti poslu izbornika, što bi mi trebalo biti primarno, izjavio je Bilal Šuman.

A na pitanje zašto se bavio stvarima, koje nisu u opisu posla izbornika, on ističe kako nije mogao zamisliti da reprezentacija ne otputuje u Finsku.

Situacija ga pogodila

- Došao sam na ovu izborničku poziciju kako bih svoj posao obavljam časno i pošteno. BiH je moja zemlja i s ponosom sam nosio dres reprezentacije, a ponosan sam što sam izbornik. Ova situacija me je pogodila, ali nisam želio sjediti i čekati, jer bih se utopio u letargiju koja vlada u našem rukometu, govori Šuman i dodaje:

- Nismo smjeli i ne smijemo u budućnosti dopustiti da naš rukomet jednostavno nestane. Sada smo našli rješenje, ali za budućnost moramo naći odgovarajuća, neka dugoročnija rješenja i strategiju.

Dakle, ovaj put će bh. vrsta preživjeti, a možda kada bi se oni koji su odgovorni za stanje u bh. rukometu počeli baviti onime što im je u opisu posla, ili barem kada bi svoja mjesta prepustili onima koji znaju i koji žele popravti stanje u ovom sportu, sportu u kojemu inače uz puno manja ulaganja mogu doći veliki rezultati

Nadamo se samo kako nas u lipnju ne čeka ista sudbina i kako bh. izbornik neće pričati o problemima s financijama, već kako će nas upoznati s tim kakvu igru možemo očekivati od bh. reprezentacije protiv Španjolske i Austrije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije