SASVIM OTVORENO

Evo što je Ćiro otkrio prvi put u životu pa dodao: Hrvati su gori od Srba!

13.02.2018.
u 17:30

- Tuđman je imao viziju da budem ministar sporta, što sam odmah prihvatio. Ali sam kasnije prihvatio mudar savjet

Miroslav Blažević prije nekoliko dana proslavio je rođendan. Legendarni trener napunio je 83 godine, ali i dalje se ne miri s činjenicom da je njegova trenerska karijera gotova. Uvjeren je da ima još nešto za ponuditi, a nedavno je čak bio na pragu preuzimanja Sloge iz BiH. No, posao je ipak dobio netko drugi...

A povodom rođendana Ćiru su nazvali novinari Blica i napravili s njim priču... Novinar koji je vodio intervju bio je prilično dobro pripremljen, zbog čega mu je Ćiro otkrio neke zanimljivosti.

- S obzirom na to da si izvukao ovoliko podataka koje ni tvoje zagrebačke kolege ne znaju, povjerit ću ti nešto što nikada nisam rekao. Ja sam u svojoj filozofiji i strategiji posla shvatio da je nakon SP-a 1998. godine bio idealan trenutak za povlačenje. Pazi, treći si na svijetu, službeno najbolji trener svijeta u izboru svojih kolega. Bio sam na vrhu. Dakle, idi. No, Franjo Tuđman nije htio ni čuti. Ja sam ga molio da me pusti jer sam imao strašnu ponudu s Bliskog istoka. Ma kakvi! Imao je na mene veliki utjecaj i uvjerio me da ostanem na klupi Hrvatske. Ja sam ga poslušao, ostao, zasitio se svih i dojadio svima. Pogrešno! Velika pogreška, rekao je Ćiro pa otkrio još nešto:

- Tuđman je imao viziju da budem ministar sporta, što sam odmah prihvatio. Sve dok mi jedan mudar čovjek nije rekao: "Pa, Ćiro, ti ne znaš ni povijest. Kako bi onda mogao biti ministar."  Ja sam ga poslušao i javio da nisam zainteresiran. Tuđman je tada izabrao Novosela, a on je znao isto kao i ja. Dakle, pojma nije imao. I ja sam tako ostao nogometni trener.

Za kraj je rekao nešto iz srca.

- Moram nešto reći što se većini mojih prijatelja neće svidjeti. Ja sam najtrofejniji trener Dinama, a bez obzira na to, ja sam za njih "Ćiro, pederu." Ostaje gorak okus ogorčenja kojeg nosim u sebi. Euforija je poslije SP-a  1998. trajala dva, tri dana, a nakon toga su Ćiro i Šuker bili budale. Nemojte me tješiti da je to mentalitet naroda iz regije. Nije. Mi smo gori od vas Srba i nema potrebe to poistovjećivati. Kod nas ne postoje poštovanje i solidarnost. Samo potreba da se obezvrijedi uspjeh. Kad konzultiram neke stručne ljude, oni mi kažu da sam u pravu. Tko god je nešto napravio za Hrvatsku, brzo je odbačen. Slično je u Srbiji, ali ne kao kod nas, zaključio je Ćiro.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije