HRVATSKA JE ATLETICO MADRID

Englezi se raspisali o Hrvatskoj, Modrića usporedili s legendom, a jednog vatrenog nahvalili kao nikad!

Xia Yifang/XINHUA
09.12.2022.
u 22:40

"Atletico Madrid svjetskog reprezentativnog nogometa je prošao dalje. Hrvatska, opaki stroj SP-a, poslala je Brazil kući.Još jedni produžeci, još jedni jedanaesterci" piše Keegan u Daily Mailu

Pobjeda Hrvatske nad Brazilom 5:3 (1:1) odjeknula je svijetom. Hrvatski majstori izbacili su peterostrukog prvaka svijeta kojemu su mnogi predvidjeli lagani prolazak. Ali ne i hrvatski nogometaši koji su vjerovali u sebe, odigrali fenomenalno i prošli dalje. Onako kako samo oni znaju: nakon velike borbe i prave drame koja pripada njima!

Hrvatska igra drugačije nego 2018. godine. Tada su igrali lepršavo, danas pragmatično. A i jedno i drugo je - uspješno. Svoj tekst o Hrvatskoj napisao je i Mike Keegan, urednik sporta na Daily Mailu. 

"Atletico Madrid svjetskog reprezentativnog nogometa je prošao dalje. Hrvatska, opaki stroj SP-a, poslala je Brazil kući. Još jedni produžeci, još jedni jedanaesterci" započinje Keegan pa dodaje: "Je li to dobra stvar? Nogometni čistunci reći će ne. No dovraga s tim! Ovo je turnir u kojem je teško odvojiti činjenice od fikcije. Prisutnost Hrvatske je umirujuća. Pojavljuju se i poput ujaka koji žude za razgovorom, pokušavaju istisnuti život iz zabave. Japanu je bilo toliko dosadno da su prošli put jedva uspjeli izvesti kaznene udarce. Hrvatska je država s manje od četiri milijuna stanovnika. Samo domaćini Katar i Wales imaju manji broj stanovnika. Čovjek koji je dizajnirao njihovu zastavu također je zaslužan za njihove kultne dresove sa šahovnicom."

Osvrnuo se zatim na hrvatske igrače... 

"Luka Modrić, sa svojih 37 godina, je Tom Brady pravog nogometa. Na trenutke je nadmašivao protivnike. Doista, jedino plesanje koje smo vidjeli dolazilo je kroz njegova drhtava stopala, uvijek iznova, na vrhovima prstiju izvlačeći se iz nevolje. Modriću se pridružila raspoložena ekipa. Josip Juranović bio je sjajan, bila je to jedna od najboljih predstava koje smo vidjeli od desnog beka na ovom turniru! Mnogi se pitaju čime ga hrane u Glasgowu. Bila je ovo kompletna predstava, obrambeno i napadački. I onda još malo obrambeno. A Rangers ga je platio svega 2,5 milijuna eura kada ga je dovodio iz Legije. A koji klub se smatra ozbiljnim za njegovo dovođenje? Atletico Madrid!", zaključio je autor.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije