Tenis

Džumhur na sjajan način došao do finala

epa04369999 Damir Dzumhur of Bosnia and Herzegovina hits a return to David Ferrer of Spain during the second day of the 2014 US Open Tennis Championship at the USTA National Tennis Center in Flushing, Meadows, New York, USA, 26 August 2014. The US Open ru
17.10.2015.
u 06:15

Damir Džumhur ostvario je sjajan rezultat u marokanskoj Casablanci, a najbolji bh. tenisač u polufinalu svladao Japanca Tara Daniela s 2:1 (po setovima 4:6, 6:1, 7:5).

Taro Daniel je dobio prvi set rezultatom 6:4, ali Damir Džumhur se sjajno vratio i za pola sata jako aktivne igre "sredio" Japanca u drugom setu uvjerljivim rezultatom 6:1. Treći set bio je svakako i najzanimljiviji, a na kraju je pripao bh. tenisaču koji je tako dobio meč, piše scsport.ba.

Damir Džumhur će u finalu Challengera u marokanskoj Casablanci igrati protiv boljeg iz dvoboja Montanes - Munoz-De La Nava. Već sami ulazak u finale ovog turnira donijet će mu vrijedne ATP bodove, kao i nešto značajniji napredak na ATP ljestvici.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije