juniorsko prvenstvo

Dva Ljubušaka potopila S. Arabiju, iskazali se Mandić i Hrstić

19.07.2017.
u 10:52

Najraspucaniji u redovima Hrvatske bio je Mandić s deset pogodaka, dok je sedam dodao Hrstić

Hrvatska muška juniorska reprezentacija slavila je u prvoj utakmici Svjetskog juniorskog prvenstva u Alžiru. Izabranici Hrvoja Horvata svladali su vršnjake iz Saudijske Arabije s 32:26 (17:13).

Saudijci su bolje otvorili i počeli s 2:0, no to je bila samo početna nervoza u redovima Hrvatske jer su ubrzo serijom od čak osam pogodaka stigli do visoke prednosti od šest pogodaka (9:3). Za tu seriju najzaslužniji su bili Matej Hrstić, Filip Perić i Dorian Markušić. Sredinom poluvremena hrvatski juniori podigli su prednost na +8. No, u posljednjih deset minuta nakon što je Saudijska Arabija počela igrati obranu u formaciji 3:3 smanjili su zaostatak na četiri pogotka, a tom razlikom se otišlo i na odmor između poluvremena, piše Hip.ba. 

Hrvatska se u drugom poluvremenu na krilima Davida Mandića nakon 15 minuta vratila na prednost od sedam pogodaka. Ipak tehničke greške i promašene šanse Saudijci su znali kazniti pa su u 47. minuti ponovo smanjili na 25:21. Sedam minuta kasnije juniori Saudijske Arabije serijom od tri pogotka došli su na samo dva pogotka zaostatka i time odveli utakmicu u neizvjesnu završnicu.

Pobjedu Hrvatske ipak su zapečatili David Mandić dva i Filip Perić s jednim pogotkom što im je donijelo +5 dvije i pol minute prije kraja. Za Saudijce je to bilo nedostižno pa je Hrvatska upisala prva dva boda na Svjetskom prvenstvu.

Najraspucaniji u redovima Hrvatske bio je Mandić s deset pogodaka, dok je sedam dodao Hrstić. Mustafa Alolaiwat istaknuo se u reprezentaciji Saudijske Arabije s deset postignutih pogodaka.

Novi susret skupine D juniore očekuje već sutra, u srijedu 17. srpnja, protiv Maroka. Susret po hrvatskom vremenu počinje u 19 sati.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?