SLAVNI TRENER

Duško Vujošević 'zapalio' regiju: Srbija je kriva za rat!

07.09.2017.
u 10:47

- Ja sam bio za Jugoslaviju i za svakoga za koga sam mislio da se bori za Jugoslaviju

Duško Vujošević jedan je od najboljih košarkaških trenera na prostorima bivše Jugoslavije. Još za vrijeme bivše države mladu je reprezenataciju, u kojoj su bili Komazec, Tabak, Danilović, Popović i Alihodžić, odveo je do europskog zlata, a kasnije je nastavio nizati dobre rezultate. 18 godina vodio je Partizan, 2009. godine bio je euroligaški trener godine.

Oni koji ga poznaju, zna da nema dlake na jeziku kad govori, a tako je bilo i u intervjuu za Nedeljnik u kojem je govorio o raspadu bivše države.

- Ja sam bio za Jugoslaviju i za svakoga za koga sam mislio da se bori za Jugoslaviju. No brzo se pokazalo da to nije bilo tako, da se vojska povlači na granice 'Velike Srbije'. Naravno, krivice ima na svim stranama, ali najveću odgovornost ima Srbija, rekao je Vujošević.

Trenutačno je izbornik BiH, a iz Partizana je otišao zbog svađe s čelnicima Crvene zvezde, tvrdeći da iza tog projekta stoji Aleksandar Vučić.

- Meni su vrata ovdje, dok je situacija takva kakva jest, zatvorena. A s obzirom na to da želim raditi na ovim prostorima, Bosna mi se nekako uklopila, rekao je Vujošević pa zaključio:

- Ti pravi sarajevski Bošnjaci su narod koji je dosta propatio i prema kojem imam simpatije. Pa Sarajevo je bombardirano kako bi se tu koncentrirala bosanska vojska, da bi se mogle oslobađati drugi teritorij. Kao da smo osvajali Albaniju. Pa to je bila naša zemlja, Jugoslavija. Što smo onda osvojili?

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije