ŠTO ĆE BITI DALJE?

Drama u klubu kulminirala potezom predsjednika kakav se ne pamti

07.04.2018.
u 07:45

- Ovi razmaženi klinci su otišli predaleko, nemam više strpljenja za one koji smatraju da su iznad kluba i iznad kritika. Glupani - napisao je Bruno de Carvalho

Prava drama se odvijala u petak u Sportingu, dan nakon poraza 2:0 od Atletico Madrida na Wandi Metropolitano u četvrtfinalu Europske lige, piše Goal. 

Snažne kritike igračima na Facebooku je uputio predsjednik kluba Bruno de Carvalho, a portugalski mediji su u petak prijepodne izvijestili da igrači odbili trenirati sve dok predsjednik ne stane pred njih i objasni im što je svojom porukom želio reći. Navodno ih je podržao i trener Jorge Jesus, a klub nije demantirao ove informacije. 

Međutim, predsjednik se nije pojavio pred njima pa su igrači sami odlučili istupiti. Prvi je to napravio golman i veteran momčadi Rui Patricio. 

- Znojimo se, borimo se i uvijek s ponosom nosimo dres Sportinga. Nismo savršeni i ne vjerujemo u savršene igrače jer uvijek želimo biti još bolji. Ne postoje savršene momčadi ni savršeni igrači, ali kada stvari ne idu onako kako želimo, znamo preuzeti odgovornost. I kada gubimo i kada pobjeđujemo, mi smo momčad. Mi smo profesionalci, ali i ljudska bića. Nama su integritet i posvećenost sveti.

Zbog toga se, u ime čitave momčadi, moramo osvrnuti na stup našeg predsjednika nakon jučerašnje utakmice u kojoj smo ostvarili rezultat koji nismo željeli. U ovom trenutku je izostala podrška čovjeka koji bi trebao biti naš vođa, krivnju je javno svalio na igrače u trenutku kada se trebamo držati zajedno. Sve stvari se rješavaju unutar grupe - stoji između ostalog u poruci portugalskog vratara.

Uskoro su mu se priključili i brojni drugi suigrači, a među njima i bivši igrač Rijeke Stefan Ristovski koji je poruku podijelio na svom Instagramu. Predsjednik se nakon toga ekspresno oglasio i poručio da su svi koji su podijelili spornu poruku - suspendirani! Napravilo je to 19 igrača, redom prvotimaca: Rui Patricio, William Carvalho, Coates, Coentrao, Gelson, Piccini, Acuña, Battaglia, Bryan Ruiz, Bruno Fernandes, Montero, Ristovski, Wendel, Rúben Ribeiro, Doumbia, Bruno César, Podence, Palhinha i Leao.

- Ovi razmaženi klinci su otišli predaleko, nemam više strpljenja za one koji smatraju da su iznad kluba i iznad kritika. Glupani! Svi igrači koji su podijelili poruku su odmah suspendirani. Dosta mi je razmažene djece koja ne poštuju nikoga, ne poštuju ništa - poručio je predsjednik portugalskog velikana novom porukom na svom zatvorenom Facebook profilu.

Sporting već u nedjelju u prvenstvu igra s Pacosom de Ferreirom, a u četvrtak ih čeka uzvrat u Europskoj ligi protiv Atletico Madrida. Tko će igrati? Vjerojatno je to prvo što se pitaju i navijači Sportinga.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije