četvrta sreća

Đoković uništio Murraya za prvi naslov u Roland Garrosu

Novak
05.06.2016.
u 18:37

Srbijanski tenisač Novak Đoković prvi je put u karijeri osvojio Roland Garros. U finalu pariškog Grand Slama Novak Đoković je pobijedio Škota Andyja Murrayja sa 3:6, 6:1, 6:2, 6:4.

Prvi tenisač svijeta osvojio je 12. Grand Slam naslov i kompletirao bogatu zbirku trofeja. Novaku je u karijeri jedino nedostajao naslov u Roland Garrosu.

Ovo mu je bilo četvrto finale u Roland Garrosu i nakon tri poraza došao do kraja. 

Bio je to njihov sedmi meč u finalu Grand Slam turnira,  a Novak vodi 5-2. U međusobnim susretima Đoković protiv Murrayja vodi 24-10.

Đoković je tek osmi tenisač u povijesti koji je u karijeri osvojio sve Grand Slam turnire. Prije njega to su uspjeli Fred Perry, Don Budge, Rod Laver, Roy Emerson, Andre Agassi, Roger Federer i Rafael Nadal. 

Novak je treći tenisač koji je u isto vrijeme bio vlasnik svih Grand Slam naslova. Niz je počeo osvajanjem prošlogodišnjeg Wimbledona, zatim US Opena, te Australian Open i Roland Garros ove godine.

Jedini koji su još uspjeli biti vlasnici svih Grand Slam naslova bili su Don Budge (1938.) i Rod Laever (1962. i 1969.).

U posljednjih 47 godina samo je Đoković u jednom trenutku imao sva četiri Grand Slam turnira.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?